Kotleciki na bazie brokułów, szpinaku, czosnku(pół ząbka), jajka i bolki tartej.
Młodzi nie do końca je pokochali, ale mnie smakowały.
#gotujzhejto #rodzicielstwo

Kotleciki na bazie brokułów, szpinaku, czosnku(pół ząbka), jajka i bolki tartej.
Młodzi nie do końca je pokochali, ale mnie smakowały.
#gotujzhejto #rodzicielstwo

@Taxidriver Moje ulubione!
Często dodaje jeszcze kalafiora i paprykę. Uwielbiam paprykę.
@Mr.Mars ją też, ale z moldymibtrzeba ostrożnie, chociaż wczoraj jeden ancymon dorwał się do mojego awaryjnego słoiczka z Chili.
@Taxidriver poproszę przepis
@GazelkaFarelka 3 garści brokułów (bez korzenia), garść mrożonego poszatkowanego szpinaku. Ugotować, odceacdzič, 7 młodych kartofelków z AirFryera(ale mogą być normalnie smażone na patelni/w piekarniku), czosnek i cebula ile lubisz, jedno jajko.
Miksujemy w blenderze, formujemy kotleciki, obtaczamy w bolce tartej i cyk, na patelnię.
Jako, że wszystko wcześniej było już i tak ugotowane, to chodzi tylko o dodanie chrupkości tej potrawie.
Aaaa, można jeszcze dodać sera.
Chyba, tak to robiłem, czysta improwizacja.
Ps. Polane olejem sezamowym smakują znacznie lepiej.
Ps2. Trzeba dobrze posolić, szpinak lubi sól.
@Taxidriver Tylko młodzież usprawiedliwia ciebie przed tak małą ilością czosnku. Czosnek musi być czuć.
Zaloguj się aby komentować