Komentarze (13)

yoowki

Suchogrzybek złotopory, w smaku średni, często zaczerwiony, od biedy można jeść, tylko nie tego z jasnym nalotem na rurkach, w górnym prawym rogu zdjęcia, ten jest już zapleśnialy i nadaje się co najwyżej do wyjebania, chyba, że lubisz problemy gastryczne. Udanych łowów następnym razem

SaucissonBorderline

@yoowki dzięki za info, meh... raczej je sobie daruje

Wyglada na to, że droga grzybiarza nie jest dla mnie

yoowki

@SaucissonBorderline nie poddawaj się, początki bywają trudne.

kkEE

pamiętaj ze wszystkie grzyby są jadalne, niektóre tylko raz.

SaucissonBorderline

@kkEE heh, dlatego z próbowania tych rezygnuje :)

voy.Wu

Ten grzyb to jest taki skurwiel właśnie bo często jest jak niczego w lesie niema (stąd pewnie nazwa suchogrzybek), ktoś sie cieszy że nazbierał, a to takie byle co.

SaucissonBorderline

@voy.Wu u przyznaje, jak podczas spa eru z psem trafilem na miejsce gdzie rosło ich mase byłem turbo zadowolony , że mam swoją mistyczna miejscówkę xd

Ragnarokk

@voy.Wu Sporo ludzi to widzi, ale celowo nie zbiera

Pstronk

Jak nie jesteś pewny to jest prosta zasada. Najpierw podajesz teściowej do zjedzenia

SaucissonBorderline

@Pstronk jest to jakaś myśl, na szczęście zadbałem o odpowiednia odległość między nami wiec odpada szkoda tyle jechac

Ragnarokk

@SaucissonBorderline Ani zajączki, ani szatany, ani goryczaki żółciowe też.


Zobacz tego: https://pl.wikipedia.org/wiki/Suchogrzybek_z%C5%82otopory

SaucissonBorderline

@Ragnarokk dzieki, następnym razem nawet nie spojrzę w ich stronę

Ragnarokk

Znaczy można je jeść, ja sam jestem z tych co akurat za dużej różnicy w smakach grzybów często nie czuję

Zaloguj się aby komentować