#jedzenie #gotujzhejto

Po zakupie sosów od razu jak wrocilem do chaty je stresowałem na burgerach z Bbq pulled chicken thights xdxd


Zacząłem zawijać burgery w papier. Nie wiem kurde dlaczego dopiero teraz na to wpadłem, nic nie wypada i jakoś łatwiej sie je xdxd

f96d9a62-ad6f-416f-ba08-18180dc4e714
7ed884e1-3001-486c-813f-1e0a3682bd67
55a374b7-e748-43ea-9882-89db1c5e596d
008c71e1-bc3e-4d56-9198-595f0d76de59

Komentarze (23)

suseu

@SignumTemporis Widzę pokaźna kolekcja sosów, a i burgery że ślinka mi leci

SignumTemporis

@suseu trzeba uzupełnić co poniektóre bo kurde resztki tylko sa

a25ea363-d407-4548-8158-899c64a94f63
suseu

@SignumTemporis Też już mam spore braki, ale będę uzupełniał w poniedziałek

Umypaszka

@SignumTemporis mi UK tak zryło mózg że odczuwam dyskomfort od widzenia warzyw na czerwonej desce xD

koszotorobur

@Umypaszka - to trzeba się było nie zaciągać

SignumTemporis

@cebulaZrosolu podchodzą tu do tego w chuj poważnie

198a261a-af45-45fa-bb54-55385cdc9077
Umypaszka

@cebulaZrosolu jak kolego powyżej powiedział, nawet w domu prywatnym gdzie wynajmowałam były deski kolorami podzielone

27768df4-b1d1-4e5f-9409-bbf39d8b1f7e
cebulaZrosolu

@Umypaszka ja jak tam mieszkałem miałem jedna deskę xD

No i nie pracowałem w gastro to nie widziałem o tym

SignumTemporis

@Umypaszka raz w robocie na zielonej zacząłem kroić kurczaka do testow. wpadl ziomek z teamu do labu i jak to zobaczył to z przerażeniem w oczach krzyknął "OH MY GOD!! ARE YOU INSANE?!?!?! Im using it to cut apple each morning!!!" xdxdxd jakbym co najmniej na podlodze ta kure kroil

Umypaszka

@SignumTemporis jak kurczak surowy to też bym dostała śmergla xd nie umiem kroić na tej samej surowego mięsa i owoców/warzyw

SignumTemporis

@Umypaszka przeciez wystarczy to dokładnie umyć xp dodatkowo w robocie i tak zanim włożę to do zmywarki to jeszcze dokładnie przecieram środkiem dezynfekujacym

koszotorobur

@Umypaszka - uwielbiam dodawać kolorowy mikroplastik do mojego jedzenie

SignumTemporis

@koszotorobur nic tak nie podbija smaku napchanego konserwantami miesa jak mikroplastik


Edit: ostatnio przygotowałem w robocie "doner kebab seasoning". Zawierała w sobie lacznie 20% konserwantów

koszotorobur

@SignumTemporis - dlatego staram się nie używać gotowych mieszanek tylko robię swoje z jak najwyższej jakości przypraw jakie uda mi się kupić.

Mam super moździerz (właściwi dwa - jeden kamienny, drugi z mosiądzu) i rachu-ciachu mieszanka zrobiona - a na leniwca też można w Thermomixie.

Fly_agaric

Ten okrągły ser w plastrach, jest też u mnie sprzedawany, jako taki do burgerów właśnie. Niespecjalnie mi podchodzi. Jak go znajdujesz?

Bardziej mi pasi właśnie plasterek amerykańskiego (ten z folijki) i mieszanki startego cheddara z mozarellą.

SignumTemporis

@Fly_agaric no mi właśnie pasuje i zawsze jak je gdzie widze to kupuje. Szczególnie jak jakies ciekawe smaki sa. Hamerykanski pseudoser musi byc xdxd. Imo najlepsze sa z hochlandu.

Pomidorro

@SignumTemporis @Fly_agaric Cytrynian sodu (soda oczyszczona + kwasek cytrynowy) starty ser plus mleko i macie serek topiony super do burgerów.

f082e009-d36a-472f-a7a7-4ca3fe92864d
SignumTemporis

@Pomidorro ciekawe, muszę sprobowac. Dzięki. Jakie mleko najlepiej? Pełne?

Pomidorro

@SignumTemporis tak. Jak chcesz mogę Ci później podrzucić proporcje.

SignumTemporis

@Pomidorro pewnie ze chce

Felonious_Gru

@SignumTemporis zrób poradnik jak się zawija w papier. Nie, nie robię se jajec xD

SignumTemporis

@Felonious_Gru znalazłem spoko na YouTube xdxdxx wrzucę jutro xd

Zaloguj się aby komentować