#jedzenie #gotujzhejto

Enchiladas z Szarpana wieprzowiną, fasola i kukurydza. Sos mi wyszedl za⁎⁎⁎⁎scie ostry


Dodatkowo ma troche za duzo kminu. Przyzwyczaiłem sie do sklepowego, ale sie skończył, wiec wziąłem z pracy z próbki z Indii, do tego IRR a nie sterylizowany para i kurde z dawkę tak trzeba ciąć połowę jak sie dodaje

efa711d9-71ff-4d62-ad47-0526772d8c84
b5de07cc-4b36-4688-af08-5a1b4871c160
bb42e392-8212-4447-91df-55e6a5a27afc

Komentarze (11)

cebulaZrosolu

@HolQ ej miałem się ciebie kiedyś zapytać bo Ty wciagasz te przyprawy to na pewno wiesz


Czy jest jakiś wyznacznik ostrości? W sensie większość produktów z napisem ostre, pikantne itp nie jest takie wcale. Czy jest coś takiego, że np od ilus tam shu dopiero można pisać że coś jest ostre? Czy to wolna amerykanka?

HolQ

@cebulaZrosolu 100% wolna amerykanka. xP chociażby ze względu na cechy genetyczne i wrażliwość na kapsaicyne. To co dla przeciętnego Europejczyka będzie wypalac ryja, Hindus czy meksykaniec okresli jako pikantne w sam raz zeby dać dzieciakom na obiad

cebulaZrosolu

@HolQ pozniej dziwne, że tych hindusów żadne rotawirusy nie ruszają xD

HolQ

@Opornik jest, ale jest bardzo subiektywna i tak naprawdę nie ma przełożenia na życie i produkty. Jak będzie sprzedawać "hot paprika" to nie musisz spełnić warunku w stylu "oho, to chilli ma 5k shu, za mało zeby nazwać hot. Musi byc 10k"

cebulaZrosolu

@HolQ dzięki. Tak myślałem ale chciałem zapytać u źródła:D

Felonious_Gru

@Opornik przecież op użył tej skali w komentarzu, na który odpisujesz xd

sireplama

Lol, pierwszy rzut oka i myślałem, że to jakieś zęby

HolQ

Qrw.....I weź tu sie pochwal komuś z kraju z ktore pochodzi dana potrawa jedzeniem ktore zrobiłeś

18165fe1-6d8f-470e-8528-70494fa3eb9f
dildo-vaggins

Polecam wrapy proteinowe z Lidla, są cieńsze niż typowe duże placki, są bardziej “mięsiste” w smaku i elastyczne, a jeden ma tylko 120kcal i 7g białka.

Zaloguj się aby komentować