Jakie ostre? To jest pikantne, tak jak powinno być ale daleko temu choćby do Bird’s eye chilli, że o Scotch Bonnet nawet nie wspomnę. #chilihead

Jakie ostre? To jest pikantne, tak jak powinno być ale daleko temu choćby do Bird’s eye chilli, że o Scotch Bonnet nawet nie wspomnę. #chilihead

@Taxidriver mam to, wcale nie jest mocno ostre, ale bardzo smaczne.
@razALgul zgadzam się.
Roleski to generalnie homeopatia. Papryczki jest tam bardzo mało.
@szatkus Trinidad Scorpion (0,2 % suszonej, co odpowiada 2% świeżej)
@Taxidriver mam to, wcale nie jest smaczne, ale bardzo ostre
@Taxidriver Parafrazując - "A mnie pali!"
@Taxidriver trochę brzmi to tak, jakybś dziwił się, że dla osób jedzących ostre te mainstreamowe "ostre" produkty nie są ostre xD. przecież ludzie generalnie nie lubią ostrego (część ludzi lubi myśleć o sobie, że lubi ostre, ale w rzeczywistości jedzą właśnie jakieś laysy strongi i inne roleski)
bez sensu byłoby wpuszczanie ostrych produktów na szeroki rynek (tj. do marketów), bo kupiłaby to garstka ludzi, a nawet z nich część byłaby niezdolna do jedzenia tego czegoś.
@BoJaProszePaniMamTuPrimaSorta ok ale po co w takim razie, te tandetne hasła „piekielnie ostry” „scorpion Trinidad” Napisali by ostry i skład i nie było by niesmaku(gdzie sam sos uważam za smaczny)
@Taxidriver bo to jest dla normalnych ludzi, a dla takich to jest ostre.
@BoJaProszePaniMamTuPrimaSorta wiesz co, zastanawiałem się nad tym co powiedziałeś o dostępności prawdziwie ostrych sosów dla szerszych mas. Niby tak ale! Majonezów też jest kilka na półkach, a przecież każdemu wystarczyłby tylko kielecki. Jeśli Aldi wprowadził do swoje oferty papryczki Schot Bonnet (a nie są to papryczki, gdzie jedna dodasz ot tak dla podbicia aromatu w sałatce) to mógłby też dać prawdziwie ostry sos. No i sos można zawsze dozować/rozcienczac, nikt nie każe zwykłemu Kowalskiemu, wpieprzać tego łyżkami. Z mojej perspektywy, fajnie by było mieć większy wybór, ot co.
@Taxidriver no myślę, że jednak rynek majonezowy jest większy niż rynek ostrych rzeczy. Z Twojej perspektywy fajnie byłoby mieć wybór, a ze strony sklepu i dostawcy fajnie byłoby zarabiać. To nie zawsze się godzi. Lepiej na miejscu ostrego sosy postawić pikantny keczupu pudliszki
@Taxidriver u mnie ich nie ma w Aldim. Chyba,że jak większość takich produktów jest to produkt sezonowy
@Taxidriver : JA PI⁎⁎⁎⁎LE JAK MNIE DENERWUJĄ TAKIE SEBY, NO JANIEMOGE. O JAKI JA JESTEM WIELCE HARDKOROWY SMAKOSZ NAJPIKANTNIEJSZE NA SWIECIE OO JAKA DOBRA OSTRA, PODKREŚLAM OSTRA MUSZTARDA. ALBO "OO KUPIE SOBIE CZIPSY, ALE NIE JAKIEŚ SMACZNE, MUSZA BYĆ PIKANTNE, JESTEM LEPSZY BO JEM PIKANTNE A WY CO NADAL PAPRYCZKA CZY CEBULKA? JA WSUWAM WASABI, SMAKUJE JAK OCET Z PIEPRZEM ALE WSUWAM, NIEBO W GĘBIE, GDYBY BYŁO CIUT OSTRZEJSZE TO UŚCISKAŁBYM STAREGO ZE WSZYSTKICH STRON TAKI BYŁBYM SZCZĘŚLIWY, ZROBIŁBYM JESZCZE TEMAT ŻE PIKANTNE I OGIEŃ I PIEKŁO. ROZUMIEM NADAĆ WYRAZISTOŚCI, ALE ZABIJAĆ CAŁY SMAK POTRAWY DLA WĄTPLIWEJ PRZYJEMNOŚCI PIECZENIA JAPY? KRZTUSISZ SIE, POCISZ I LECI CI Z NOSA. MOŻNA O PORÓWNAĆ Z ROZKOSZĄ PODCZAS DŁAWIENIA SIĘ PIANKĄ MONTAŻOWĄ. PRAWDZIWE SZOŁ ZACZYNA SIĘ KIEDY TAKI TWARDZIEL MOŻE SIĘ WYKAZAĆ, JAKAŚ PIZZERIA CZY U SIEBIE W KUCHNI. CO TAM MATI ZAMÓWMY PIZZE, DLA MNIE MEGADIABLOMEXICANOOSTRA Z DODATKOWYMI PAPRYCZKAMI, HEHE COŚ NIE OSTRA, JA TO NIE WIEM JAK WY MOŻECIE JEŚĆ TAKIE MDŁE xD CO TAM CHCESZ SPRÓBOWAĆ SEBA? TYLKO MASZ POPIJ MLEKIE BO SIĘ WODO NIE POPIJA XD A TERAZ ZW NA MOMENCIK BO MUSZĘ ZDEFEKOWAĆ MOIM MEGA PIEKĄCYM EFEKTEM TRAWIENIA, AHH NIE MA TO JAK BRUTALNE PIECZENIE
@Taxidriver JA PI⁎⁎⁎⁎LE JAK MNIE DENERWUJĄ TAKIE SEBY, NO JANIEMOGE. O JAKI JA JESTEM WIELCE HARDKOROWY SMAKOSZ NAJPIKANTNIEJSZE NA SWIECIE OO JAKA DOBRA OSTRA, PODKREŚLAM OSTRA MUSZTARDA. ALBO "OO KUPIE SOBIE CZIPSY, ALE NIE JAKIEŚ SMACZNE, MUSZA BYĆ PIKANTNE, JESTEM LEPSZY BO JEM PIKANTNE A WY CO NADAL PAPRYCZKA CZY CEBULKA? JA WSUWAM WASABI, SMAKUJE JAK OCET Z PIEPRZEM ALE WSUWAM, NIEBO W GĘBIE, GDYBY BYŁO CIUT OSTRZEJSZE TO UŚCISKAŁBYM STAREGO ZE WSZYSTKICH STRON TAKI BYŁBYM SZCZĘŚLIWY, ZROBIŁBYM JESZCZE TEMAT ŻE PIKANTNE I OGIEŃ I PIEKŁO. ROZUMIEM NADAĆ WYRAZISTOŚCI, ALE ZABIJAĆ CAŁY SMAK POTRAWY DLA WĄTPLIWEJ PRZYJEMNOŚCI PIECZENIA JAPY? KRZTUSISZ SIE, POCISZ I LECI CI Z NOSA. MOŻNA O PORÓWNAĆ Z ROZKOSZĄ PODCZAS DŁAWIENIA SIĘ PIANKĄ MONTAŻOWĄ. PRAWDZIWE SZOŁ ZACZYNA SIĘ KIEDY TAKI TWARDZIEL MOŻE SIĘ WYKAZAĆ, JAKAŚ PIZZERIA CZY U SIEBIE W KUCHNI. CO TAM MATI ZAMÓWMY PIZZE, DLA MNIE MEGADIABLOMEXICANOOSTRA Z DODATKOWYMI PAPRYCZKAMI, HEHE COŚ NIE OSTRA, JA TO NIE WIEM JAK WY MOŻECIE JEŚĆ TAKIE MDŁE xD CO TAM CHCESZ SPRÓBOWAĆ SEBA? TYLKO MASZ POPIJ MLEKIE BO SIĘ WODO NIE POPIJA XD A TERAZ ZW NA MOMENCIK BO MUSZĘ ZDEFEKOWAĆ MOIM MEGA PIEKĄCYM EFEKTEM TRAWIENIA, AHH NIE MA TO JAK BRUTALNE PIECZENIE
Zaloguj się aby komentować