Gęsi to france, godzinę trzeba je skubać.
#niewiemjaktootagowac #jedzenie

Gęsi to france, godzinę trzeba je skubać.
#niewiemjaktootagowac #jedzenie

@paulusll
@Dziwen Dziwen ma się dobrze, ostatnio uciekł i wpadł jak dzik w sosnę w ogórki, ślimaki nie przeżyły tego starcia.
@paulusll swój chłop. XD
@paulusll z tego co pamiętam to łatwiej się skubie jak ją we wrzątku wykapiesz
@entropy_ zawsze tak robiliśmy z rodzicami. Kilka sekund we wrzątku i pióra schodzą bez problemów.
@entropy_ no tak się robi. A potem normalnie opalasz nad denaturatem
@entropy_@Dziwen
nope, gęsi żelazkiem i przez mokrą szmate.
@entropy_ @Dziwen tylko gęś się strasznie drze.
@AdelbertVonBimberstein przecież nie jest skubana na żywca...
@paulusll o Boże o kurwa, to ją trzeba najpierw zabić???
@AdelbertVonBimberstein no tak to wynika z twojego wcześniejszego komentarza.
Jako rekonstruktor bitwy pod Grunwaldem w damskich butach powinieneś to wiedzieć
@paulusll buty owe ubieram na bitwę gniewską.
@AdelbertVonBimberstein A tyle puchu do poduszki dała mi moja gęś, najpierw moczymy ścierkę w wodzie, kładziemy na gęsi przykładamy gorące żelazko do ścierki i skubiemy.
Mam szacunek do tych zwierząt, dlatego staram się wykorzystać wszystko z nich.

@paulusll bardzo dobrze. Ja nigdy np foie gras nie zjem bo to trzeba być zjebem aby męczyć zwierzęta. Chcesz zjeść- zabij, zjedz, podziękuj.
@AdelbertVonBimberstein Nie męczyłem moich zwierząt a i tak mają dużo tłuszczu. Codziennie ściepy ze szkół plus świeża trawa. Słoiczek gęsiego tłuszczu wyśle ci, ale nie dla ciebie, dla twoich dzieci.
Zaloguj się aby komentować