Gęsi to france, godzinę trzeba je skubać. No ale tłuszczyk do słoiczka a reszta, no cóż pyszne mięso i rosołek.

#niewiemjaktootagowac #jedzenie

56e518a6-d568-4976-904b-4450e3ccbd5f

Komentarze (15)

paulusll

@Dziwen Dziwen ma się dobrze, ostatnio uciekł i wpadł jak dzik w sosnę w ogórki, ślimaki nie przeżyły tego starcia.

Dziwen

@paulusll swój chłop. XD

entropy_

@paulusll z tego co pamiętam to łatwiej się skubie jak ją we wrzątku wykapiesz

Dziwen

@entropy_ zawsze tak robiliśmy z rodzicami. Kilka sekund we wrzątku i pióra schodzą bez problemów.

RACO

@entropy_ no tak się robi. A potem normalnie opalasz nad denaturatem

paulusll

@entropy_@Dziwen

nope, gęsi żelazkiem i przez mokrą szmate.

AdelbertVonBimberstein

@entropy_ @Dziwen tylko gęś się strasznie drze.

paulusll

@AdelbertVonBimberstein przecież nie jest skubana na żywca...

AdelbertVonBimberstein

@paulusll o Boże o kurwa, to ją trzeba najpierw zabić???

paulusll

@AdelbertVonBimberstein no tak to wynika z twojego wcześniejszego komentarza. Podobno kiedyś były podskubiny i wyrywało się puch z żywych gęsi, ja tego nie robię.


Jako rekonstruktor bitwy pod Grunwaldem w damskich butach powinieneś to wiedzieć

AdelbertVonBimberstein

@paulusll buty owe ubieram na bitwę gniewską.

paulusll

@AdelbertVonBimberstein A tyle puchu do poduszki dała mi moja gęś, najpierw moczymy ścierkę w wodzie, kładziemy na gęsi przykładamy gorące żelazko do ścierki i skubiemy.

Mam szacunek do tych zwierząt, dlatego staram się wykorzystać wszystko z nich.

f2bf9b4e-3aaa-451d-bfb3-605324f361cc
AdelbertVonBimberstein

@paulusll bardzo dobrze. Ja nigdy np foie gras nie zjem bo to trzeba być zjebem aby męczyć zwierzęta. Chcesz zjeść- zabij, zjedz, podziękuj.

paulusll

@AdelbertVonBimberstein Nie męczyłem moich zwierząt a i tak mają dużo tłuszczu. Codziennie ściepy ze szkół plus świeża trawa. Słoiczek gęsiego tłuszczu wyśle ci, ale nie dla ciebie, dla twoich dzieci.

Zaloguj się aby komentować