Fasola de Bretagne sin carne
#obiad
Parę osob mi tu polecalo ostatnio dym wędzarniczy jako "substytut" aromatu mięsa. No jest trochę lepiej ale jeszcze czegos brakuje

Fasola de Bretagne sin carne
#obiad
Parę osob mi tu polecalo ostatnio dym wędzarniczy jako "substytut" aromatu mięsa. No jest trochę lepiej ale jeszcze czegos brakuje

@cebulaZrosolu jak twoja wyszla?
@FriendGatherArena nie wyszła bo jeszcze nie robiłem
@FriendGatherArena dolej maggi
@skorpion nawet nie mam w kuchni, bo nie uzywam
Sos sojowy i wiosłujesz;)
@dradrian_zwierachs o, to jest dobry pomysl
Bez kiełbasy? Ehh.
@Ravm bez kiełbasy, ograniczam czerwone mieso ze wzgledu na cholesterol
@FriendGatherArena dawaj parówki, będzie bez mięsa;)
@Ravm mam tylko sojowe xD
Cebula, dużo cebuli podsmażonej. + papryka wędzona w ilości “ups, za dużo mi się sypnęło.
@Kari28 dokładnie tak, papryka wędzona!
@Kari28 @l__p jest i duzo cebuli i dym wędzarniczy, jak juz pisalem. Moge papryki dorzucic
@FriendGatherArena brakuje mięsa i zawsze będzie brakować, bo tego nie da się całkowicie zastąpić.
Ale można się przyzwyczaić, bo człowiek to stworzenie, które adaptację do zastanych warunków opanowało do perfekcji. Także za jakiś czas taka fasola będzie prima sort.
Też z tym eksperymentowałem, ja lubię dodawać podsmażony bakłażan i pastę gochujang.
Niestety wędzone tofu to moim zdaniem średnia opcja, tekstura nie pasuje.
Myślę nad tempehem (którego ciężkiej dostępności nie rozumiem, bo np. do wege burgerów jest wspaniały).
Powodzenia, dawaj znać jak coś znajdziesz 😅.
przeca to zupa jest XD
Zaloguj się aby komentować