Dzisiaj wpadłem na genialny pomysł, żeby wziąć placka ze soba do pracy i wyjąć go z lodówki w odpowiednim momencie aby osiągnął temp pokojowa jak będę z powrotem w domu. Dzieki temu to była kwestia 10 min nagrzewania piecyka plus pieczenie plus odczekanie zanim nieco wystygnie, łącznie jakieś 20 min zanim wziąłem pierwszego kęsa tej o to pizzy.
Sos to zwykle pesto bazyliowe plus wiele listków bazyliki na to, trochę cheddara, wiecej mozzarelli, chorizo, czarne oliwki, zapomniany wczorajszy bakłażan.
K#%*$ jakie to było dobre…
Pesto wymiata
#pizza #hejtopizza
a52cea8f-6255-400f-9819-d0efdd046fe2
b02a86db-eb42-4073-9b2e-5a3037e59767
74ec5003-2f1f-42cf-ae8e-f347947c07d9
Bankrut.pl

@Dziadek_z_Wermachtu_DT next time kupie takie konkretne, te dobre ale z marketu;)

Aya

@Bankrut.pl to kiedy otwierasz jaką pizzerie?

Bankrut.pl

@Aya a co jadlabyś? Robienie pizzy dla siebie a dla tłumów to dwie zupełnie inne sprawy Można stracic pasję, zobaczę za pór roku czy będę mieć dalej zajawke;)

Aya

@Bankrut.pl Pizze? Czy jadłabym? No ba! Ale rozumiem, pieczenie dla mas mogłoby obrzydzić proces.

Bankrut.pl

@Aya Hahah bo kto nie lubi pizzy;) Robiłem kilka razy pizze dla znajomych w ilościach 5-7 placków i powiem Ci, że to męcząca sprawA ale radość z uśmiechu innych ogromnie satysfakcjonujaca. Polecam bo szybko się nie nudzi;) Szczególnie jak możesz zrobic coś tak dobrego co ciężko znaleźć w pizzerii i chodzi mi tez o swobodę w ilości, jakości i dowolności składników

Aya

@Bankrut.pl 5-7 to już całkiem sporo ( ͡° ͜ʖ ͡°). Wiadomo jak się robi samemu to można sobie dobierać składniki pod swoje podniebienie + wiesz dokładnie jaka jest ich jakość. Co do serwowania pizzy w większych ilościach, polecam: https://youtu.be/fXo7elEnP78 fajnie zobaczyć to od kuchni

Bankrut.pl

@Aya Dzieki za film, kilka wartościowych informacji skradłem Chłopaki super robotę robią w tej restauracji może kiedyś odwiedzę

Aya

@Bankrut.pl polecam przy okazji wizyty w Krakowie

Bankrut.pl

@Aya Akurat Kraków dość czesto odwiedzam, mam tam przyjaciela od serducha i od wielu lat tam zaglądam Dobre miejsce żeby rozpocząć wędrówkę w gory;) Muszę w tej sytuacji polecić Lublin do pozwiedzania, bardzo ładne miasteczko i dużo dobrej szamki na miescie

Aya

@Bankrut.pl to taka pizza, przed albo po górskim wędrowaniu wejdzie jak złoto wycieczka do Lublina by się przydała bo byłam tylko raz i to przejazdem, a na pewno byłoby tam co robić i jeść

Bankrut.pl

@Aya Pizza zawsze wjeżdża jak złoto Fajnie, bo mój piecyk jest dość kompaktowy i nie będzie problemu wziąć go na wyprawę, oczywiście mówię o takiej z noclegiem w jednym miejscu Sporo jest pięknych miast w Polsce i Lublin do nich należy. Mam sporo do nadrobienia w tym temacie, prędzej za granice pojadę niż do np. Torunia, Poznania czy Wrocławia Podróż pociągiem przywołuje sentymentalne wspomnienia, kto wie może kiedyś? Już zaczałem się cieszyć na wyjazd do Zakopanego za dwa tyg Gdzie w tym roku na urlop lecisz?

Aya

@Bankrut.pl Mam podobnie z wybieraniem kierunków na wypady i też ostatnio rzadko po Polsce. Gdzie urlop to jeszcze nie wiem, z reguły coś na spontanie wychodzi udanego wypoczynku w Zakopanem w takim razie!

Bankrut.pl

@Aya A dzieki, Tobie rownież życzę równowagi w życiu zawodowym i prywatnym, żeby główka miała czas na relax, odpoczynek i dobre jedzonko bo to jedna a najprzyjemniejszych rzeczy w zyciu Pozdrawiam, miło mi się gawedzilo

Aya

@Bankrut.pl Dzięki, również miło było! Będę czekać na kolejne relacje z pizzowych poczynań. ( ͡~ ͜ʖ ͡°) Dobrego dnia!

jaczyliktoo

@Bankrut.pl jakbym w takiej ilości zapodawał pizze, to bym miał już w dupie extra 20 kg

Bankrut.pl

@jaczyliktoo Stary, jest bardzo lekkostrawna, wagę trochę podbiłem ale to tylko dlatego, że prawie nie ćwiczę od roku. Mam oficjalne potwierdzenie od kolezanki z wieczoru z pizza, bo ma cukrzyce ciążowa i po zjedzeniu miała 119 jednostek cokolwiek to znaczy ale podobno zajebisry wynik

lubieplackijohn

@Bankrut.pl Taki to pożyje!

Bankrut.pl

@lubieplackijohn Kocham pizzę No co zrobic Polecam, mega wciągająca zajawka a uwielbiam dobrze zjesc W sumie nie jest to tez czasochłonne;)

lubieplackijohn

@Bankrut.pl Ja ostatnio mam fazę na chińszczyznę Ale pizza też czeka w kolejce!

Bankrut.pl

@lubieplackijohn Ooo a co dobrego robisz? Masz jakieś fajne przepisy? Ostatnio kupiłem patelnię WOKa i przymierzam się do jakiś fajnych eksperymentów z kuchnią azjatycką

lubieplackijohn

@Bankrut.pl Na razie próbuję z tajską krewetkową, ale mam problem z uzyskaniem odpowiedniej ostrości. W mojej ocenie wychodzi po prostu pikantna. A powinna wykręcać jelita na drugą stronę No i klasycznie sushi. Ale tutaj z kolei problemem jest brak dostępu do "świeżych" rybek prosto z morza. Ale wychodzą całkiem niezłe

Bankrut.pl

@lubieplackijohn suszi wolę zamowic, chyba ciężko zrobic taka różnorodność w domu chyba, ze ma się sporo czasu ale kto wie, może kiedyś;) masz kogoś wartościowego na YouTube kogo śledzisz czy szukasz w necie przepisów? Moja kuchnia opiera się na własnoręcznych „fastfoodach” czyli hamburgerach, pizzy, przeróżnego rodzaju pit, tortilli, podgrzewamy chlebku z serem lub bez z mnóstwem dodatkow. Wołowinka wjezdza wtedy w dużych ilościach jak lubię Ty chyba tez lubisz w mięcho jak ćwiczysz

lubieplackijohn

@Bankrut.pl No raczej! Bez mięcha to nie obiad


Tego pana na pewno polecam -> @MG78


A tak poza tym to szukam na necie inspiracji i eksperymentuję

Bankrut.pl

@lubieplackijohn taaak znam;) Fajny kanał prowadzi. Jeżeli chodzi o pizze to polecam Vito Lacopelli, prawdziwy pasjonat i zdradza najdrobniejsze niuanse

Zaloguj się aby komentować