Dziś ramen z zupki buldak.
Bajecznie prosty i szybki.
Jako dodatki (na 2 talerze bo wyszły z 1 zupki 2 porcje)
6 nugetsów gotowych z biedry podsmażonych pokrojonych w paski (coś a la tonkatsu czy jakoś tak)
6 cebulek dymek (główki podsmazone, reszta na szczypior)
3 jajka (gotowane 6:30 ale uwaga z dziurką od spodu i pierwsze 3 min gotowania mieszane by żółtko było okrągłe)
1 żółtko - przyprawy z buldaka mieszasz z żóltkiem i 2 łyżkami majonezu (tej bazy płynnej można dać mniej by był łagodniejszy lub więcej majonezu).
Makaron gotujesz wg instrukcji, wkładasz do miseczki a wodę z gotowania mieszasz z przyprawami wymieszanymi z żółtkiem.
Układasz i cykasz foto na hejto
#hejto #jedzenie #jedzzhejto
