Dziś polecam państwu ( ͡° ͜ʖ ͡°)...


Otworzyć butelkę dobrego wina i dziabać ( ゚ ∀ ゚)☞


Nie mogłem się zdecydować co zrobić na kolację,ciągle coś mi nie pasowało więc na szybko skleiłem coś do wina z #rozowypasek


Sery:


- Iberyjski dojrzewający z brandy


- Bryndza słowacka


- Bułgarski kozi szopski


- Mozarella di bufala


Wędlina to Jamon Serrano


Oliwa z oliwek z zatarem


#ziemniakowniezostawiaj


#gotujzhejto

8edec64c-a2a9-4858-b0e4-1f3a8f5f594d

Komentarze (8)

Analnydestruktor

@Ziemniak43212 czy tam pomiędzy tymi pysznościami czai się brukselka?? Oh Ty...

DeadRabbit

@Analnydestruktor Do tego przypalona.

fcfc6158-738e-409e-9e70-96f5af1c3bcd
Ziemniak43212

@Analnydestruktor Tak, pyszna brukselka.


@DeadRabbit Brukselka jest blanszowana a następnie mocno karmelizowana na oliwie, aby dodać jej lekko przypalonego aromatu łączącego się z zieloną świeżością w środku i lekkim posmakiem oliwy.

DeadRabbit

@Ziemniak43212 oprócz oliwy co dodałaś żeby "karmelizować" brukselkę?

Analnydestruktor

@Ziemniak43212 idealne zastosowanie

74163789-57b8-4466-acd7-2e353a032c10
Ziemniak43212

@DeadRabbit miałem na myśli po prostu reakcję maillarda. Do oliwy ewentualnie trochę masła. Nie miałem na myśli tu karmelizacji z cukrem czy miodem jak w przypadku np. marchewki.

DeadRabbit

@Ziemniak43212 a to akurat nie wiem ile Monosacharydów bruskelka ma by taka reakcja reakcję maillarda zaszła. To już jakiś ekspert kulinarny musiał by się wypowiedzieć.

Zaloguj się aby komentować