Dziś parzymy w temp. 75-85 C stopni do osiągnięcia 72 stopni C w środku.
Następnie chłodzimy i na noc do lodówki. Dopiero wtedy witamy się z kurczakiem.
#jedzenie #jedzzhejto #gotowanie #gotujzhejto
cf0bc7a5-486c-4777-ae14-dbd8485afe5e
4Sfor

@Zielonypomidor Czekam na spektakularne wyniki tej operacji

Zielonypomidor

@4Sfor Zobaczymy czy uzyskam to co chce czy jednak część trzeba mielić/kutrować.

4Sfor

@Zielonypomidor A co chcesz uzyskać?

Zielonypomidor

@4Sfor Szynkę drobiową prasowaną, co by dało się cienko pokroić.

4Sfor

@Zielonypomidor O, to się musi zatem udać, co by później takie plasterki można było uzyskać jak Myszka Miki - to co prawda chleb na obrazku, ale liczy się koncepcja cienistości plasterka.

8a242fa5-9cc8-4d50-b325-f3d8bcc0c362
Nosacz

@Zielonypomidor Chyba wędlinę drobiową, szynka to część świni

Zielonypomidor

@Nosacz Tak masz racje, to był skrót myślowy od szynki konserwowej.

ColonelWalterKurtz

Daj znać jak wygląda efekt. Sam również robię wędliny w takim szybkowarze ale do tej pory karkówka, jakąś cielęcina, boczek etc. Jak peklujesz/przygotowujesz do parzenia?

Zielonypomidor

@ColonelWalterKurtz Jutro zrobię wpis z oceną metody "leniwej".

Drathir

@Zielonypomidor pokaż później co wyszło

lipa13

@Zielonypomidor Masz do polecenia jakiś sprawdzony przepis? Mi kurczak z szynkowaru zawsze wychodzi mocno średnio.

ColonelWalterKurtz

@Zielonypomidor To wołaj, wymienimy się doświadczeniami

Zielonypomidor

@ColonelWalterKurtz Opublikowane

Zaloguj się aby komentować