Dzieki @PlatynowyBazant20 za przepis.
Pierwszy raz w zyciu wyszla mi taka jak ma byc

Dzieki @PlatynowyBazant20 za przepis.
Pierwszy raz w zyciu wyszla mi taka jak ma byc

@GrindFaterAnona smacznego! Ja już 2 dzień bez fasolki i zaczyna mi brakować 😀
@PlatynowyBazant20 dziękuję. ja wlasnie stoję przed wizją 2 dni z fasolą
@PlatynowyBazant20 @GrindFaterAnona No i namówiliście... dopiero co moje jelita odzyskały stabilność emocjonalną po 4 dniowej batalii z fasolką i znów je muszę narazić na te specjały....
@GrindFaterAnona wcześnie jesz obiad
@TrzymamKredens w południe. połowa dnia to chyba odpowiednia pora?
@GrindFaterAnona dla mnie to zdecydowanie nie jest połowa dnia. Śniadanie jem około 9 a połowa dnia to około 15.
@TrzymamKredens slonce wstaje o 6 i zachodzi o 18. poludnie to polowa dnia jak nic
ale nic nie stoi na przeszkodzie, zeby o 15 zjesc kolejną porcję fasoli
@TrzymamKredens ja Pierwszy posiłek jem zazwyczaj po 13 xD
@HolQ nikt nie powiedzial, ze jadlem dzisiaj sniadanie
Gdzie talerz na chleb?
@SuperSzturmowiec myslalem o tym ale bez sensu specjalnie do zdjęcia wyciagac talerz
@GrindFaterAnona ja tak można bez talerzyka to ja nie wiem
@SuperSzturmowiec jak zwierzę
@GrindFaterAnona

@GrindFaterAnona no to podziel się tym przepisem publicznie
@cweliat
robisz wywar z mięsa z kością (Bażant polecał łopatkę, ja użyłem żeberek ) + ziele + laury
dodajesz namoczoną fasolę i gotujesz do miękkości
dodajesz podsmażoną scebulko resztę mięs (kiełbasa + ewentualnie boczek)
dodajesz koncentrat pomidorowy
dodajesz przyprawy (majeranek, czosnek, pieprz, sól)
odstawiasz na noc
Może to zabrzmi dziwnie ale brakowało mi tego pierwszego elementu zawsze
Próbowałem też używać passaty zamiast koncentratu.
@GrindFaterAnona uwielbiam fasolkę ale grzmocę przy tym że strach ;(
@Michumi no to same plusy przeciez
Zaloguj się aby komentować