Delikatna i soczysta. Szyneczka pieczona w piekarniku. #gotujzhejto #jedzenie
666f21f3-2bd0-4856-bfdf-ec466c180b49
rakokuc

@golden-skull wygląda zajebiście, podziel się przepisem.

UncleFester

Ładna, nieprzesuszona, pierun.

Tytanowy-Owsik

@golden-skull Proszę przepis, wygląda kozacko!

golden-skull

@Tytanowy-Owsik @rakokuc Surową szynkę włożyłem na 2,5 godziny do piekarnika. Pierwsze 20 minut na 220'c a reszta na 150'c. Po upieczeniu jeszcze stała przy uchylonym piekarniku, jakieś 15 min.

Tytanowy-Owsik

@golden-skull jakaś marynata, przyprawy?

DexterFromLab

@golden-skull moja babcia tak robiła. Ja próbowalem, nie potrafię. Ona to peklowana w soli do peklowania. Niestety mi żona soli do peklowania używać nie pozwala

jedzczarnekoty

@DexterFromLab zmień żonę

Jossarian

Niestety mi żona soli do peklowania używać nie pozwala

@DexterFromLab Masz mądrą małżonkę ...

https://www.youtube.com/watch?v=aBN1Sv46vp4

Pirazy

@DexterFromLab albo szynka pieczona w piekarniku, albo szynka peklowana, wedzona (lub nie) i tylko doprowadzona w piekarniku w 100 stopniach do 68 stopni wewnatrz miesa, wybierz jedno. Mies peklowanych nie powinno sie poddawac dzialaniu temperatury powyzej 130 stopni. Niedomowienia i mity na temat peklosoli powstaja przez kompletny brak wiedzy i ignorancje.

Pirazy

@Jossarian nie wiem, czy chce mi sie to ogladac, mozesz strescic? I od razu sprecyzuj, co ma przemysl miesny do uzywania peklosoli w domowym wytworstwie wedlin?

festiwal_otwartego_parasola

@golden-skull buzię widzę w tym mięsu

GrindFaterAnona

@golden-skull gratuluję szyneczki, jest piękna

golden-skull

@GrindFaterAnona Dziękuje! To samo mi powiedziała świnka aniołek, lecąca na chmurce

Zaloguj się aby komentować