Dango , czyli kluseczki z mąki ryżowej, z ryżu kleistego (glutinous rice flour). Moje są nadziane słodką pastą anko (z czerwonej fasolki adzuki), do kupienia w sklepach z azjatycką żywnością. Ale wersji jest kilka, można zrobić np. słodko-słony sos z użyciem sosu sojowego - mitarashii dango.
#gotujzhejto
46f14434-49f2-4317-8ead-61a7b18b2db3
Lubiepatrzec

@SilverMonkey fiu, fiu, powiało orientem. W sumie coś jak pyzy ale takie japońskie i od razu człowiek czuje ekskluzywność.

Mr.Mars

@SilverMonkey Zapomniałaś dopisać, że przed zjedzeniem trzeba obejrzeć z każdej strony i w środku.

Mielonkazdzika

@SilverMonkey mega fajne!

macgajster

@SilverMonkey dej, mam pusty żołądek : <

SilverMonkey

@macgajster już pojedzone

macgajster

@SilverMonkey enooooo... non kawai!

Zaloguj się aby komentować