Komentarze (7)

UncleFester

@Eber

IMO "ynternetowe mondrosci", raz wyjdzie raz nie. Ile wody? ile kiełbasy? Bilans cieplny się kłania.

Eber

@UncleFester a więc, to kwestia proporcji Ten przedstawiony sposób przygotowania białej kiełbasy wydaje mi się najlepszy, przetestowane

paramyksowiroza

@Eber Nie tylko proporcji, ale również sprzętu - grubości ścianek garnka, szczelności pokrywki, rodzaju kuchenki...

Zresztą nie rozumiem meandrów myślowych kogoś, kto w temacie parzenia białej kiełbasy wpadł na pomysł wykorzystania sprzętu do SV, a nie wpadł na pomysł użycia termometru...

Eber

@paramyksowiroza ale żeś skomplikował panie To tylko biała kiełbasa...

paramyksowiroza

@Eber Trochę tak, ale nie do końca...

Ja wychodzę z założenia, że każdy składnik zasługuje na jak najlepsze potraktowanie, zgodne z najlepszą wiedzą kucharza.

To samo można powiedzieć o innych składnikach dań - jakie przyjąć kryteria oceny, czy jakiś składnik jest "wartościowy", a na który można machnąć ręką, bo "to tylko..."?


Nie możemy przyjąć ceny jako takiego kryterium, bo niby dlaczego?

Restauracje z gwiazdką Michelin wykorzystują np. podroby które kosztują niewiele, ale w odróżnieniu od Strzelczyka potrafią je przygotować w unikalny sposób.

A są też takie restauracje, które zdobyły gwiazdkę na produktach, które wiele osób traktuje praktycznie jako odpady.

Z takich ciekawostek:

http://froblog.pl/la-tasqueria-madrid/


Fakt, że Strzelczyk ma po prostu słabe przepisy nie oznacza, że inni nie gotują lepiej.

paramyksowiroza

@Eber Gość który twierdzi, że surowego kurczaka można sobie 3 dni poza lodówką trzymać?

Raczej nie mam ochoty słuchać tych jego "mądrości".

Zresztą przepisy ma bardzo słabe. Facet nie potrafi niczego odpowiednio doprawić.

Astro

@Eber ja nawet bez oglądania mogę powiedzieć że słabo.

Facet ma jakieś ogólne pojęcie ale nie aż takie żeby udzielać porad kulinarnych.

Zaloguj się aby komentować