Biała kiełbasa
#kuchnia #kulinaria #jedzenie

Biała kiełbasa
#kuchnia #kulinaria #jedzenie

@Eber
IMO "ynternetowe mondrosci", raz wyjdzie raz nie. Ile wody? ile kiełbasy? Bilans cieplny się kłania.
@UncleFester a więc, to kwestia proporcji
@Eber Nie tylko proporcji, ale również sprzętu - grubości ścianek garnka, szczelności pokrywki, rodzaju kuchenki...
Zresztą nie rozumiem meandrów myślowych kogoś, kto w temacie parzenia białej kiełbasy wpadł na pomysł wykorzystania sprzętu do SV, a nie wpadł na pomysł użycia termometru...
@paramyksowiroza ale żeś skomplikował panie
@Eber Trochę tak, ale nie do końca...
Ja wychodzę z założenia, że każdy składnik zasługuje na jak najlepsze potraktowanie, zgodne z najlepszą wiedzą kucharza.
To samo można powiedzieć o innych składnikach dań - jakie przyjąć kryteria oceny, czy jakiś składnik jest "wartościowy", a na który można machnąć ręką, bo "to tylko..."?
Nie możemy przyjąć ceny jako takiego kryterium, bo niby dlaczego?
Restauracje z gwiazdką Michelin wykorzystują np. podroby które kosztują niewiele, ale w odróżnieniu od Strzelczyka potrafią je przygotować w unikalny sposób.
A są też takie restauracje, które zdobyły gwiazdkę na produktach, które wiele osób traktuje praktycznie jako odpady.
Z takich ciekawostek:
http://froblog.pl/la-tasqueria-madrid/
Fakt, że Strzelczyk ma po prostu słabe przepisy nie oznacza, że inni nie gotują lepiej.
@Eber Gość który twierdzi, że surowego kurczaka można sobie 3 dni poza lodówką trzymać?
Raczej nie mam ochoty słuchać tych jego "mądrości".
Zresztą przepisy ma bardzo słabe. Facet nie potrafi niczego odpowiednio doprawić.
@Eber ja nawet bez oglądania mogę powiedzieć że słabo.
Facet ma jakieś ogólne pojęcie ale nie aż takie żeby udzielać porad kulinarnych.
Zaloguj się aby komentować