Komentarze (11)

KasiaJ

Ciekawe który z gorąco popierających walkę z globalnym ociepleniem weźmie swoją walkę na kolejny poziom

matips

@Johnnoosh Zapewne nie, ale mogli o tym nie wspomnieć gdyż to trywialne. Po drugie wg. większości filozofów klimatu ludzie zachowują zerowy bilans. Wydychają CO2 pochodzący z metabolizowania materii organicznej (jedzenia). Efektywnie to spalamy rośliny albo rośliby przetworzone przez zwierzęta - a więc oddajemy do atmosfery węgiel który wcześniej związaliśmy w procesie produkcji żywności.

wrukwiony

Cchcesz byc eko? Zabij sasiada.

paddyzab

moze podlinkujesz do badania czy taki zwyczajowy spam-belkot od ciebie?


otworzylem ten clickbait i linkuje do jakiegos indyjskiej spam stronki bez zrodel :-).

KasiaJ

@paddyzab może przeskanuj komputer antywirusem, bo na moim link kieruje prosto do badania. Albo sprawdź co piszesz zanim zaczniesz spamować bełkotliwymi komentarzami jak to masz w zwyczaju


https://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0295157

Measurements of methane and nitrous oxide in human breath and the development of UK scale emissions

Measurements of methane and nitrous oxide in human breath and the development of UK scale emissions

Exhaled human breath can contain small, elevated concentrations of methane (CH4) and nitrous oxide (N2O), both of which contribute to global warming. These emissions from humans are not well understood and are rarely quantified in global greenhouse gas inventories. This study investigated emissions of CH4 and N2O in human breath from 104 volunteers in the UK population, to better understand what drives these emissions and to quantify national-scale estimates. A total of 328 breath samples were collected, and age, sex, dietary preference, and smoking habits were recorded for every participant. The percentage of methane producers (MPs) identified in this study was 31%. The percentage of MPs was higher in older age groups with 25% of people under the age of 30 classified as MPs compared to 40% in the 30+ age group. Females (38%) were more likely to be MPs than males (25%), though overall concentrations emitted from both MP groups were similar. All participants were found to emit N2O in breath, though none of the factors investigated explained the differences in emissions. Dietary preference was not found to affect CH4 or N2O emissions from breath in this study. We estimate a total emission of 1.04 (0.86–1.40) Gg of CH4 and 0.069 (0.066–0.072) Gg of N2O in human breath annually in the UK, the equivalent of 53.9 (47.8–60.0) Gg of CO2. In terms of magnitude, these values are approximately 0.05% and 0.1% of the total emissions of CH4 and N2O reported in the UK national greenhouse gas inventories.

Plos
paddyzab

@KasiaJ mijasz sie z prawda jak to masz w zwyczaju :).

38b3c05a-e240-4b02-8c7e-b8b44b4b4f4b
KasiaJ

@paddyzab pokaż innym, że jesteś Januszem internetu i nie umiesz klikać w linki

014b37b7-19ce-4085-a3be-a902b6a226a1
orzeszty

“Concentration enhancement of both CH4 and N2O in the breath of vegetarians and meat consumers are similar in magnitude,”


Ciekawe jakie są proporcje tych emisji do pierdów ( ͡° ͜ʖ ͡°)


https://www.menshealth.com/uk/nutrition/a37590491/vegan-men-fart-seven-times-more-than-non-vegans-study-finds/

Zaloguj się aby komentować