Zgodnie z obietnicą wrzucam dzisiejszą pickę i wołam @Stashqo i @Astanczyk ( ͡° ͜ʖ ͡°) Robiona w Ooni Koda 16 z drzwiczkami dorobionymi we własnym zakresie. Temperatura na kamieniu była bodajże 430, ustawienie ognia średnie i piekłem ze zdjętymi drzwiczkami. Zawsze coś tam sobie przy plackach majstruję więc tu ciasto robiłem na hydracji 60% zamiast zwykłego 67% - natomiast przez to że leżało dość długo i było gorąco, chyba jednak sfermentowało trochę za mocno. Trochę też lipa, bo miałem podlać oliwą przed wsadzeniem do pieca i zapomniałem ;(
Imo picka wyszła w miarę ładna, chociaż pewnie też trochę zasługa tego, że tu ciasto przygotowałem i pickę robiłem tego samego dnia - zwykle robie większe ilości ciasta i potem mrożę, przez co jest ono mniej idiotoodporne w wyrabianiu.
#jedzenie #pizza #gotujzhejto #bojowkaooni

