Komentarze (23)

e5aar

Chef Miazdzyca zawsze na propsie

Astro

Szkoda że jego sposób prezentacji w ogóle mi nie odpowiada. Buja się jak jakiś rezus, co chwile dziwnie akceptuje sylaby, niestety nie mogę tego oglądać.

razALgul

@Astro o gustach się nie dyskutuje, ja go lubię. Chodzi o to, żeby się różnić. Poleć coś co lubisz, może mi się spodoba🙂

Astro

@razALgul mi ze wszystkich to najbardziej nomart podchodzi.

Konkretnie, rzeczowo, podane ilości przypraw, konkretne czasy przygotowania potraw.

razALgul

Aaaaa tak, robiłem kilka jego przepisów.

Astro

@razALgul jeszcze „pierogi z kimchi” oglądam. Niestety tam jest zupełnie niepotrzebnie bachor :/

razALgul

@Astro no właśnie też kiedyś próbowałem i jakoś mi ona nie podeszła, mimo że z przepisu na samo kimchi korzystałem. Ja natomiast lubię właśnie kwasiora, bo interesującą buduje opowieść o potrawie. Strzelczyka, bo robi proste dania. Kiedyś jaralem się foodemperorem, ale to bardziej dla jaj. Teraz w sumie lecę tymi youtuberami, którzy wystąpili u boku Uncle Rogera. Część z nich to zawodowi kucharze. Guga foods, Joshua Weissman, albo coś z bliższego podwórka, tiktokowa Włoska szkola kulinarna - banalne i smaczne przepisy.

Astro

@razALgul ja jakoś się do niej przekonuje. Ale tylko do tych odcinków które dają przepis.

Foodemperor daje dobry kontent ale rzadko i długie przepisy. Ale lubię go oglądać.

Guga foods trochę mi się przejadł.

Na tik toka wcale nie zaglądam.

razALgul

@Astro tiktok, mam na myśli shortsy z Youtube

pierwszy przepis z brzegu https://www.youtube.com/shorts/pZQbZtP1ui0

razALgul

@Astro shortsy i tiktok, to dla mnie to samo

Astro

@razALgul ja to już stary chyba jestem. Wole na spokojnie podane informacje a nie bobme aby szybciej. Wiec shortsow tez nie oglądam. I się nie przekonam.

Astro

@razALgul haha faktycznie. Właśnie oglądam jej film o ogórkach w zalewie musztardowej.

razALgul

@Astro jasne, ale shortsy ja to traktuję bardziej, jak inspiracje. Policzona Szama, daje dość wyczerpujące dane, co do składników.

Astro

@razALgul próbuje obejrzeć ten przepis. Ale gość dalej giba jakby tyłek go swedzial. Przy przygotowaniu żeberek nie wspomniał o zdjęciu błonki. Pieprzy jakoś bez sensu. Nadużywa zdrobnień.

No nie, nie dam rady obejrzeć.

razALgul

@Astro Taki styl, ja lubię go słuchać i oglądać. Nikogo do niczego nie zmuszam. Wychodzi na to, że fanem Strzelczyka pewnie też nie jesteś? Odbijając od nich, to polecę może trochę przyziemnie, ale Okrasa dość ciekawie gotuję, z tym, że tam też nie zawsze są podane właściwe proporcje. Też trzeba brać pod uwagę, że to bardziej "show" niż stricte gotowanie.

Astro

@razALgul ja tez nie namawiam nikogo żeby przestał oglądać. Wręcz cenie sobie ze mnie zachęciłaś żebym jeszcze raz spróbował i upewnił się że nie dam rady. A szkoda bo YT często mi go poleca (pomimo ze klikam „nie polecaj tego kanału”) i czasami widzę ze ma ciekawy przepis :/

Wiec warto dzielić się doświadczeniami.

I tak, Strzelczyka nie zdzierżę. Okrasa właśnie więcej gada a mniej podaje przepisy. To już wolę bajki Makłowicza :)

razALgul

@Astro ach Makłowicz, jest przecież gawędziarzem. On zdaję się, że chyba z pierwszego wykształcenia jest prawnikiem, ale mogę się mylić. Bardzo lubię jego opowieści o historii. Jak już wspomniałem, rzuć okiem na Policzoną Szamę. To trochę bardziej jedzenie dla sportowców, ale nie tylko. W każdym razie, zawsze jest podana dokładna gramatura wszystkiego.

razALgul

@Astro teraz polecę coś co nie każdemu przypasi, ale to bardziej, żeby się pośmiać. Przy nim każdy jest mistrzem w kuchni.

Plus to, że on tak okrutnie pieprzy farmazony, że aż go uwielbiam, a zaczęło się od jego recenzji filmowych.

https://www.youtube.com/watch?v=mOLAJEMwM-k

Astro

@razALgul kurde. Chyba jednak nie :/

razALgul

@Astro mniej gotowania, więcej pi#%#$^lenia

ale dzięki, że mi przypomniałeś nomarta, dawno nie zaglądałem

Astro

@razALgul na oglądam go regularnie. Nie mam wędzarni wiec wiele przepisów nie jest dla mnie ale dzięki niemu pokochałem szynkowar. Game changer!

Próbuje tez inne przepisy. Na razie rządzi u mnie wolnowar.

Zaloguj się aby komentować