Wszyscy się chwalą to i ja wrzucę swój weekendowy wypiek
60618749-7782-4770-8dab-a839938669a1
8fb6b299-fe65-4b2b-b7f3-04ea26df8ed0
Thomash80

Uuuuu jadł bym, wrzucisz przepis?

Shivaa

@Thomash80 ciasto robione według wskazówek @Bankrut.pl , 65 hydro, zaczyn robiony w piątek w południe, wieczorem zagniecione z resztą składników i wrzucone do lodówki, wczoraj wyjęte, urośnięte i wypieczone, wychodzi mega na prawdę

a co do składników to trochę niestandardowo robię:

smaruję ciasto oliwą, łącznie z brzegami, potem nakładam niewielką ilość przecieru Dawtona (ten mi smakuje bo nie jest tak intensywnie skoncentrowany), na to mozarella i ser żółty, potem reszta składników.

Piekę ok 5 min na kamieniu tuż pod górną grzałką.

Po wyjęciu z pieca smaruję po całości (szczególnie brzegi) oliwą z posiekanym i ubitym czosnkiem (widać go na brzegach).

Oliwa czosnkowa na prawdę sporo zmienia jak dla mnie

Thomash80

@Shivaa dzięki, będę próbował zrobić

Lucyfer

@Shivaa fajnie ale co to? Wygłada jak pizza ale i cebulak. co to te zielone? jadłbym

Shivaa

@Lucyfer zdecydowanie pizza cebuli tam jakoś szczególnie dużo nie ma

a zielone to szpinak

nobodys

@Shivaa ( ͡ʘ ͜ʖ ͡ʘ)

Johnnoosh

Niech się wszyscy chwalą na zdrowie ale z jakimś tagiem do blokowania, np. #jedzenie

Shivaa

@Johnnoosh możesz zablokować społeczność

Johnnoosh

@Shivaa Aha, dzięki. Szkoda że się nie da zablokować w aplikacji.

Shivaa

@Johnnoosh jak wejdziesz na hejto przez przeglądarkę mobilną i na wybraną społecznośc to jej belce jest przycisk Blokuj

Pol616

@Johnnoosh Nie lubisz jedzenia?

Johnnoosh

@Pol616 Nie lubię oglądać jedzenia jeśli go mam nie jeść, reklamy też omijam dlatego.

Pol616

@Johnnoosh Jest, to trochę niezrozumiałe dla mnie, ale ok.

GordonLameman

W czym piekłeś?


wygląda super

Shivaa

@GordonLameman w zwykłym elektrycznym piekarniku, kamień tuż nad górną grzałką i temperatura max

GordonLameman

@Shivaa 

nie miałeś problemu z niedopieczonym spodem? Czy robiłeś też na patelni? Albo na dwa razy?

Shivaa

@GordonLameman picca surowa ląduje do pieca od razu ze wszystkimi składnikami; spód jest zawsze dobrze dopieczony, myślę że to zasługa grubego szamotowego kamienia i nagrzewania go w piecu przez co najmniej godzinę

Zaloguj się aby komentować