Wpis nr 7. (29.06)


Drogi pamiętniczku.


Dzisiaj może nie urosłem, ale za to miałem trochę gazy. Tak, nie przesłyszeliście się, napierdziałem pingwinowi do słoika. Chyba to zauważył, bo nie dokarmił mnie po połowie dnia tylko nawet trochę się uśmiechnął. No po⁎⁎⁎⁎ny... Struł mnie tą mąką od Niemca, a teraz się uśmiecha głupi. Tak czy siak już nie dostałem tej mąki na śniadanie. Na noc stwierdził, że dokarmi mnie jak wcześniej.. Niedziela wieczur i humor popsuty. Czuję, że znowu będę miał gazy tej nocy. Po nocy czeka mnie poniedziałek, których nienawidzę, a przypominam, że to mój pierwszy poniedziałek w życiu....


Tag to blokowania lub obserwowania: #chlebypingwina 

a98b7ce7-6a0e-494c-b5a1-643e503a2359

Komentarze (11)

onpanopticon

Rok 2037, @pingWIN bakterie w zakwasie odkryły elektryczność, planują odbyć pierwszy załogowy lot do wieczka, a przez teleskopy obserwują dziwne plamy na Pingwino Centauri.


Tymczasem @pingWIN zapowiada na hejto, że w przyszłym roku premierowy chleb.

pingWIN

@onpanopticon XD proszę się nie nabijać ze mnie, to dopiero 6 dzień xD Jeszcze zatęsknisz za tydzień za dzienniczkiem mojego zakwasu, oj zatęsknisz!

onpanopticon

@pingWIN tag jest "chleby", a nie chleb, więc liczę na kolejne zakwasy xD

pingWIN

@onpanopticon chleby będą się pojawiać na tagu, ale nie zakwas xD

onpanopticon

@pingWIN No jeśli utrzymasz przy życiu, to nowych nie będziesz prędko robił. Ale no jednak to chyba on zdaje relacje i bierze udział xD To następne wpisy będą z perspektywy chlebów? xD

pingWIN

@onpanopticon pierwsze 4 dni prowadziłem z perspektywy mojej i miały więcej statystyk w sobie, bo miały być też trochę dla mnie (pierwszy raz robię zakwas, więc nie będę tu nikogo uczył, są lepsi ode mnie na hejto xD). Teraz, żeby było ciekawiej robię z perspektywy zakwasu, bo taki pomysł zarzuciła jedna osoba, ale jak będę robił z chlebami? Jeszcze nie wiem, bo chcę testować różne przepisy z internetu. Te rzeczy, które opisywałbym z pespektywy chleba są w jakiś sposób już w internecie, a ja chciałbym bardziej umieścić tam moje odczucia jak wyszedł dany chleb, czy jest smaczny, jak trudny był przepis i ile zajął, itd. takie testowanie i znalezienie złotego środka dla mnie (bo wiadomo, jeden woli jakiś tam chleb, a drugi woli córkę piekarza czy jakoś tak ( ͡° ͜ʖ ͡°) )

onpanopticon

@pingWIN przecież znam całą historię, jestem z tobą w tym tagu od startu xd A kisnę sobie z ciebie tylko, bo i tak się dziwiłem że chcesz pisać "z perspektywy" więcej niż jeden post dla żartu


No nic, czekamy zatem na chleby. A kiedy planujesz pierwszy wypiek?

pingWIN

@onpanopticon A to nawet nie wiedziałem od kiedy xd Piszę z perspektywy dalej, bo można sobie bardziej pożartować i być kreatywniejszym niż przy takich obserwacjach i statystykach suchych, więc mi się spodobało xD


Co do chlebów to plan jest na czwartek/ piątek, ale sporo zależy od zakwasu tak naprawdę

dolitd

28°C w domu, o Jezusie. Ja przy 22 chcę skórę ściągnąć, żeby mi było chłodniej.

pingWIN

@dolitd szczerze to nie wiem czy faktycznie aż tyle jest xD Mam ten czujniczek z chin akurat w miejscu, w którym postanowiłem trzymać zakwas i samo wyszło "aaaa niech będzie do zdjęcia". Nie wiem czy mu ufać, bo dla mnie jest bardzo komfortowa temperatura teraz, pokazuje 27°C aktualnie, a mam cały czas uchylone okno. Dla przykładu w innym pomieszczeniu przy uchylonym oknie mam taką bardziej stację pogodową na parapecie to już tam pokazuje 24°C. ¯\_( ͡° ͜ʖ ͡°)_/¯

HolQ

@pingWIN mam tez taki chinski, bardzo podobny. I tak samo dokładny xP

Zaloguj się aby komentować