Test metody combo, w sumie podoba mi sie, chyba tak bede robił zamiast kamień grzać godzinę.


Użyłem jakiejś naigorszej mąki jaka była i mimo hydro ledwie 62% - ciasto mnie zwyczajnie zmęczyło xD


No i nie wiem jakie zwarcie w mózgu miałem ale wsadziłem kamień nie na najwyższą półkę i przez to musiałem dłużej grzać i stąd brzegi takie rumiane


Sos to eksperymentalnie tahini z odrobiną san marzano dop, czarne punkty to pistacje, do tego nduja i mozarella


#pizza

d266c8bb-21bb-46b8-bff8-997771b0c727

Komentarze (4)

koszotorobur

@Barcol - jak smakują zwęglone pistacje na pizzy? Bo niezwęglone to wiem.

Barcol

@koszotorobur zależy. Z wierzchu smakują jak zwęglone a ze spodu jak nie. Możnaby powiedzieć że prawdziwa mieszanka smaków.

Fly_agaric

Tahini do pizzy? Hmm, ciekawa koncepcja.

Barcol

@Fly_agaric lubie eksperymenty. Ten był nienajgorszy. Nienajlepszy w sumie też.

Zaloguj się aby komentować