Pan_Pomidor

@Marshalist A czemu takie se? rozumiem, że to szynka?

SuperSzturmowiec

@Pan_Pomidor chyba golono ale się na ang nie znam

Marshalist

@Pan_Pomidor takie se bo wyszlo tylko zjadliwe chyba obrzuciłem to za mała ilością soli i zbyt kotko w lodowce trzymałem (15 godzin) ale mam tez i dobre wiadomości - brzusio został napełniony

Pan_Pomidor

@SuperSzturmowiec To nawet nie kwestia angielskiego, w Australii inaczej nazywają, w USA i Kanadzie też.

Pan_Pomidor

@Marshalist Sól między 16-21 grama na kg. jak na sucho ale to wtedy minimum 2 dni. W solance dzień może być ale to musiałbym sprawdzić ile bo nie korzystam z tej metody.

Marshalist

Sól między 16-21 grama na kg.


@Pan_Pomidor czyli powinien sypnąć ok 30 gram soli, a jeśli mam być szczery i dobrze pamiętam, to poleciało tam nie więcej niż 15 szczypt...

Marshalist

rozumiem, że to szynka?


@Pan_Pomidor nie wiem, nie znam się. Z wieprzowiny potrafię tylko rozróżnić słoninę i schabowego

Pan_Pomidor

@Marshalist Nie wiem ile szczypta ma gram szczerze.

Marshalist

@Pan_Pomidor Nie więcej niż łyżka płynu by się nazbierała. Następnym razem zrobię już we właściwych proporcjach. btw worka próżniowego, to nie zastosowałem takiego, choć jak się okazuje to powinienem.

Jaka wewnętrzna temp takiego mięska, jest wg ciebie właściwa aby go wyjąc z piekarnika?

Pan_Pomidor

@Marshalist wieprzowina zjedzona w ciągu 2 dni 68.

Pan_Pomidor

@Marshalist A worka nie trzeba tylko ułatwia, bo bez wypadałoby przewracać mięso i delikatnie macać xD

Pan_Pomidor

@Marshalist Obstawiam szynkę ze skórą

7bd0af96-6baf-42ac-921b-498d965f2147
Marshalist

@Pan_Pomidor tylko 0.13 ? a w necie pisaly ze szczypta ma okolo cwierci grama... może mieli na myśli trójpalczastą szczyptę ? albo mieli paluchy jak bocheny

Pan_Pomidor

@Marshalist Ja paluchy mam dość duże, trochę się rozsypało ale max 0.15 wychodzi.

Foxington

@Half_NEET_Half_Amazing wypalony

Marshalist

@Foxington tylko do polowy bo zasnąłem w trakcie

BylemSimpem

@Marshalist Wszystko fajnie, tylko później to czyszczenie piekarnika

Marshalist

@BylemSimpem mądży lódzie rzyją w bródzie

Zaloguj się aby komentować