Sporo było z tym roboty. Zawinąłem połowę i zaczęliśmy smażyć. Nie na głębokim oleju tylko na patelni z kilkoma łyżkami. Ciasto chrupie i kruszy się jak od wietnamczyka z budy. Nic nie zlepia się na patelni. Zupełnie inna jakość i komfort pracy z tym ciastem. Nigdy juz nie będe robić na ryżowym cieście.


#gotowanie #sajgonki #pansiemanko #wygladajakgownoasmakujejeszczelepiej

0ac2e564-3c0d-4bf0-9a34-73872ae8772a
b85316bb-a3f1-41a6-bb92-dd6600f24b0b
owczareknietrzymryjski userbar

Komentarze (7)

myoniwy

Wygląda tak że chętnie bym spróbował.

Wrzoo

@owczareknietrzymryjski a jakie dobre 💛

moll

@owczareknietrzymryjski gdzie dorwałeś to ciasto? Dużo blatów w opakowaniu?

owczareknietrzymryjski

@moll 40sztuk. Cienkie jak filo. Znalazłem w selgrosie w zamrażarkach ale teraz jak temperatury niskie to spokojnie można zamówić do paczkomatu z allegro

moll

@owczareknietrzymryjski dzięki, kiedyś w naszym przy okazji sprawdzę, może też mają. To jest moim zdaniem smaczniejsze niż ryżowe

BajerOp

@owczareknietrzymryjski no dobra. Ale co to za ciasto? Bo albo jestem ślepy albo nie ma nazwy nigdzie.

Zaloguj się aby komentować