Spadł i rozwalił mi się ryżowar jak pic related. Zdarza się.
Szukając nowego, zastanawia mnie parę innych opcji. Prosiłbym o sugestię, a tu moje uwagi:
-
przede wszystkim częściej kaszę gotuję i nawet na pół szklanki kaszy, woda często się wypieniam ale zbironiczek rzeędu 600 ml to niezbyt dużo
-
w filmikach często jakieś masywniejsze tigery/ninja, które wyglądają na jakiś szybkowar, tylko zastanawiam się czy warto do tego podchodzić, tym bardziej, że mam normalny (aczkolwiek duży) szybkowar (ale bez termostatu...) na indukcję
-
na pewno ryżowar ma przewagę nad garnkiem bo działa termostat, który wybija go z gotowania po wygotowaniu wody i mogę sobie pozwolić na niepilnowanie tego
-
lubię w ryżowarze pokombinować i powrzucać potem warzywka i kurczaka
-
też widzę, że to ciekawa opcja do robienia wszelakich (koreańskich?) makaronów (te buldaki z samyang / kimchi z nongshim)
Także wstępnie optuję w poszukiwaniu prostego ryżowara, ale teraz z większym litrażem.
Ale z drugiej strony opcja szczelnego domykania mnie bardziej rajcuje aniżeli prosta szklana pokrywka gdzie ucieka sporo wody.
Ale też nie ma co przesadzać, no bo w pewnym momencie to mogę równie dobrze wrzucić do gara / szybkowaru.
Jestem roztargniony.
#jedzenie #kuchnia #gotujzhejto
