
Małopolski sanepid przeprowadził kontrole w ponad 300 lokalach z kebabem. Akcja trwała ponad dwa tygodnie. Co znaleziono w lokalach oferujących jedno z ulubionych dań Polaków? Można się zdziwić. [...]
– Od 14 do 28 marca 2025 r. przeprowadzono ponad 300 kontroli sanitarnych w punktach gastronomicznych (zakłady małej gastronomii, restauracje), w których oferowane są do sprzedaży dania typu kebab. Podczas kontroli dokonywano przeglądu masy towarowej tj. mięsa będącego na stanie zakładów, jego oznakowania, a także przeglądu dokumentacji umożliwiającej zidentyfikowanie dostawców. W trakcie przeprowadzonych kontroli nie stwierdzono żadnych nieprawidłowości. Sukcesywnie będą przeprowadzane kolejne kontrole tego typu obiektów – informuje Wojewódzka Stacja Sanitarno- Epidemiologiczna w Krakowie. [...]
#wiadomoscipolska #malopolskie #kebab #jedzenie #gastronomia #sanepid #kontrole #radiozet