Przedwczoraj pierwszy raz zrobiliśmy z małżonką pączki.

Nie mają jeszcze startu do sklepowych ale wszystko z czasem


Zamiast oleju smażyliśmy na smalcu.

Nie mieliśmy niestety termometru i czegoś czym można by łatwo faszerować (poza rękawem cukierniczym).

Biorąc to pod uwagę wyszły nieźle - w zasadzie został już ostatni (z 17 zdaje się :D).


#gotujzhejto #pieczzhejto

9d5336ea-479f-45c7-ba0d-d1a84e4bd6a8
749158b2-b61b-49b2-9c1c-12ebbfc0e5c4
96116de0-4bc9-48f9-9c4c-caa5cea6f7c6
d3ce6fa6-16c4-47a8-8724-f5ef1acf2200
737068a0-5052-4f47-b5d3-a4d0ebdbdf0a

Komentarze (9)

SUM

@PaczamTylko Strzykawka 200 ml z apteki koło 6 zł. Termometr analogowy chyba już za ok 15 zł idzie kupić a przydatna rzecz.

PaczamTylko

@SUM Mamy już podobne wnioski Pytanie na czym lepiej smażyć? Smalec, olej, co innego?

SUM

@PaczamTylko Z termometrem smalec (180 temp. dym.) bez rzepakowy (240)

wiatraczeg

@SUM a przypdakiem na olejach takich jak rzepakowy nie można smażyć powyżej 175 stopni?

SUM

@wiatraczeg Temperatura dymienia nie jest tożsama z temperaturą smażenia.

bade

@PaczamTylko

> "Nie mieliśmy niestety termometru i czegoś czym można by łatwo faszerować (poza rękawem cukierniczym)."


No nie wiem, ja bym się średnio cieszył gdybym ugryzł pączka, a w środku byłby rękaw cukierniczy.


Bardzo ładne pączki! Zazdraszczam :))

Michot

@PaczamTylko Na Cthulu, pączki tylko na smalcu. Ćwierciakiewiczowa by Cię za⁎⁎⁎⁎ła za olej.

Umpolung

U mnie zawsze dajemy obranego ziemniaka do smażenia pączków na smalcu, podobno wtedy pączki są lepsze. Ale niezależnie od tego, takie ziemniaki smakują obłędnie.

Zaloguj się aby komentować