Potrawa do oceny. Flądra, puree ziemniaczane, wędzone małże, sos śmietanowy.
849fcddb-0cec-4fe9-8a0f-219d5a7b653f
Duomo

Rewelacja! Jak zrobiłeś tę pomarańczkę? Smażona z cukrem, czy sam plasterek bez niczego?

frubel

@Duomo To jest po prostu cytryna. Karmelizujesz na patelni dla koloru.

orzeszty

@frubel Bogaty opis, ale mało widać.

Sojtin

@frubel Ale bym opierdolił teraz

stoopido

@frubel

W której restauracji takie delikatesy przyrządzasz?

Widzę stalowy blat kuchenny to domyślam się że to fotka z roboty.

frubel

@stoopido fotka ze szkoły, na zajęciach to zrobiłem.

dildo_swaggins

Wyglada swietnie.

Masz jakies fajne wskazowki jak zaczac tak przygotowywac jedzenie?

Opornik

@frubel po co zawijać flądrę w koreczek jak śledzia?

marcin-roger

Troszkę mała porcja chyba że jako deser

frubel

Dzięki za pozytywne komentarze.

@Opornik Bo ryba była gotowana przez kilka minut w rosole i tak nabiera więcej smaku, trzyma kształt i ładnie wyglada.


@marcin-roger Jako danie główne moim zdaniem jest ok jeśli do tego jeszcze masz starter i deser. Porcja jest raczej restauracyjna.


@dildo_swaggins Trzeba tylko lubić gotować i dużo praktyki.

Opornik

@frubel Hm, ciekawe. Może faktycznie, nie wysycha tak i trzyma się kupy... niegłupie. Ale jak gotowałeś, to nie łamała się przy zwijaniu?

frubel

@Opornik Zwijasz surowy filet z ryby do środka najlepiej.. Wrzucasz do cieczy która prawie się już gotuje. Ważne żeby woda nie gotowała się jak szalona bo to uszkodzi rybę. To jest dobra technika na ryby płaskie.Trzeba być delikatnym po prostu i wszystko powinno być ok.

Opornik

@frubel A, no tak, zapinasz przed gotowaniem, nie po. Dobry trick, spróbuję. Jak już wyżrę wszystkie wigilijne pozostałości, czyli pewnie za 2 miesiące.

Zaloguj się aby komentować