Pobiegane, to i zjeść można conieco.

Onigiri w mojej ulubionej wersji tuna-mayo, czyli tuńczyk z majonezem. Poszalałem trochę i dodałem do ryżu posypki, a do tuńczyka suszonego tunczyka w płatkach i japoński majonez. No, wyszło gites! Polecam oryginalne japońskie dodatki, bo totalnie zmieniają smak. Nie są to tanie rzeczy, ale kulki ryżowe wychdzą naprawdę przepyszne a i tak pewnie dużo taniej niż sushi.

No i robiłem je z synem, którego nauczyłem gotować idealny ryż. #chwalesie

#gotujzhejto #jedzenie #japonia

0ccb6e32-4ecf-4aad-bdf6-586275e86e97
ecaa99ec-2e48-45c6-95e7-487d1b718867

Komentarze (3)

pacjent44

@adamszuba wygląda zacnie.

ColonelWalterKurtz

Otoczka z wodorosta chrupiącą? 😉

Zaloguj się aby komentować