@TrocheToBezSensu
Według mnie, w tym przypadku akurat tak. Jeżeli ktoś kreuje się na znawcę jakiegoś tematu, wiele rzeczy krytykuje, mądrzy się i próbuje uchodzić za autorytet, to dobrze by było, żeby sam był w tym temacie dobry
Z jednej strony masz rację, ale z drugiej trochę się nie zgodzę, uargumentuje to tak:
Najczęściej w swoich filmach pokazuje prosta kuchnie, prosta dla prostego człowieka, nie oszukujmy się, ale takich ludzi najwięcej ogląda jego programy. W życiu codziennym nie musisz zdawać egzaminu z krojenia cebuli. Druga sprawa to trochę błędne rozumowanie, przecież możesz być somelierem nigdy nie zrobiwszy żadnego wina, tak samo można być krytykiem kulinarnym gdy jedyne co umiesz zrobić to jajecznicę. Tu się liczy wiedza, zmysł smaku, wechu itp.
Swoją drogą ja serio jestem prostym człowiekiem bo albo mi coś smakuje albo nie smakuje, ciężko mi wyczuć suptelnosci które ww. Krytyk na pewno by wyczuł.
A tak reasumując, nie uważam go za autorytet, ale nie mogę powiedzieć, że jest jakimś hochsztaplerem