No więc potwierdzam, zamrożone bułki odgrzane w #airfryer (6 min. 160C) są wyśmienite. Taki paprykarz dostałem znad morza, gorąco polecam, o wiele smaczniejszy od szczecińskiego.

Ma ogórek kiszony i kapustę w składnikach.


#sniadanie #jedzenie #paprykarz

8048c537-a2a1-4e46-b271-c499320a2288
5aa5a92b-3ea3-4afe-b95a-4c20da64130d
Opornik userbar

Komentarze (12)

Felonious_Gru

@Opornik to zupełnie tak samo jak z piekarnika albo patelni

Opornik

@Felonious_Gru Tylko dużo dużo szybciej i chyba równiej dogrzany.

Felonious_Gru

@Opornik no nie wiem czy szybciej. Jak jeszcze doliczyć wyciaganie tego klumpa z szafki to na pewno dłużej xD

Opornik

@Felonious_Gru Na razie nie chowam bo mam z nim masę frajdy. Ryżowar za to poszedł do szafki, pewnie mu smutno.

558e0563-7bdf-410d-8e4c-d897b37bc54f
Felonious_Gru

@Opornik u mnie honorowe miejsce jedynego klumpa na wierzchu trzyma ekspres do kawy xd

WilczyApetyt

@Opornik bułki mroziłeś takie już upieczone, czy te do wypieku? Bo ja kupuje takie do dopiekania i robię je w identycznych parametrach (6min, 160C)

Opornik

@WilczyApetyt Zrobiłem tak jak @Trypsyna zaraz po zakupie zamroziłem. Muszę spróbować takie jak mówisz kupić, jeszcze takich nie jadłem.

WilczyApetyt

@Opornik jak będziesz je próbował to jest taki protip, żeby zwilżyć je z góry lekko, wtedy są bardziej chrupkie. Ogólnie bardzo polecam, mi wchodzą jak wściekłe. Dlatego pytam, bo odkąd zacząłem robić te do dopiekania, to na gotowe pieczywo już nawet nie patrzę.

Trypsyna

@WilczyApetyt @Opornik o, muszę spróbować tych do dopiekania 😃

Opornik

@WilczyApetyt tak, pamiętam matka kiedyś odświeżała w ten sposób chleb w piekarniku, właśnie przez lekkie zwilżanie z góry

Trypsyna

@Opornik smacznego :)

nxo

@Opornik następnym razem, żeby jeszcze bardziej zoptymalizować proces polecam mrozić bułki juz posmarowane paprykarzem:)

Zaloguj się aby komentować