Komentarze (18)

PlatynowyBazant

@UncleFester mi wyszły sardyńki

54361f21-21dd-4de6-acfd-1aafc6415ffe
UncleFester

@PlatynowyBazant Moje chyba pójdą w ocecik.

fdea25c1-d1b5-4d05-b6d3-bd12838ea717
PlatynowyBazant

@UncleFester u mnie zamrażalnik, a potem jakieś ciasta

UncleFester

@PlatynowyBazant

Właśnie następny batch planuję upiec bez przyprawiania, zmiksować i zamrozić.

Będzie szybka baza do gniotków, ciasta czy innej zupy.

eloyard

@UncleFester pokrój w kostkę, zalej spirytusem i szczelnie zamknij - w ciemnym miejscu trzymaj i sprawdzaj co tydzień czy już dobre.

UncleFester

@eloyard Tydzień to za długo, trzeba sprawdzać co godzinę.

eloyard

@UncleFester nalewka inna niż na poprzednie święta o której się zapomniało, to nie nalewka

GazelkaFarelka

@UncleFester jak hokkaido to skórę zostawiaj, samo najlepsze, błonnik i najwięcej witamin

UncleFester

@GazelkaFarelka Tak hokkaido, do octu i miksowania raczej obieram, do zapiekania nie.

GazelkaFarelka

@UncleFester do miksowania tez się dobrze blenduje, ja pieczoną do ciasta dawałam ze skórką

UncleFester

@GazelkaFarelka A zblendowany mus ma jednorodny kolor, czy widać drobinki skórki?

GazelkaFarelka

@UncleFester nie widac drobinek skórki, ona się bardzo dobrze rozpada

UncleFester

@GazelkaFarelka przetestuję

Opornik

@UncleFester wyrzuć na kompost

Opornik

@UncleFester załóż na głowę i udawaj papierza.

UncleFester

@Opornik mam trochę większe fi

UncleFester

No to zrobione, w zalewie goździkowo-cynamonowo-kardamonowej plus kilka ziarenek gorczycy.

#gotujzhejto #gotowanie #domowelepsze #jedzenie #jedzzhejto #slowfood #nietylkomielonka #festerpichci #foodporn

4166e356-7066-446b-a1a3-0d34d60d4c63

Zaloguj się aby komentować