No dobra, obrałem i co dalej?
#gotujzhejto #gotowanie #domowelepsze #jedzenie #jedzzhejto #slowfood #nietylkomielonka #festerpichci #foodporn

No dobra, obrałem i co dalej?
#gotujzhejto #gotowanie #domowelepsze #jedzenie #jedzzhejto #slowfood #nietylkomielonka #festerpichci #foodporn

@UncleFester mi wyszły sardyńki

@PlatynowyBazant Moje chyba pójdą w ocecik.

@UncleFester u mnie zamrażalnik, a potem jakieś ciasta
@PlatynowyBazant
Właśnie następny batch planuję upiec bez przyprawiania, zmiksować i zamrozić.
Będzie szybka baza do gniotków, ciasta czy innej zupy.
@UncleFester pokrój w kostkę, zalej spirytusem i szczelnie zamknij - w ciemnym miejscu trzymaj i sprawdzaj co tydzień czy już dobre.
@eloyard Tydzień to za długo, trzeba sprawdzać co godzinę.
@UncleFester nalewka inna niż na poprzednie święta o której się zapomniało, to nie nalewka
@UncleFester jak hokkaido to skórę zostawiaj, samo najlepsze, błonnik i najwięcej witamin
@GazelkaFarelka Tak hokkaido, do octu i miksowania raczej obieram, do zapiekania nie.
@UncleFester do miksowania tez się dobrze blenduje, ja pieczoną do ciasta dawałam ze skórką
@GazelkaFarelka A zblendowany mus ma jednorodny kolor, czy widać drobinki skórki?
@UncleFester nie widac drobinek skórki, ona się bardzo dobrze rozpada
@GazelkaFarelka przetestuję
@UncleFester wyrzuć na kompost
@Opornik obierki
@UncleFester załóż na głowę i udawaj papierza.
@Opornik mam trochę większe fi
No to zrobione, w zalewie goździkowo-cynamonowo-kardamonowej plus kilka ziarenek gorczycy.
#gotujzhejto #gotowanie #domowelepsze #jedzenie #jedzzhejto #slowfood #nietylkomielonka #festerpichci #foodporn

Zaloguj się aby komentować