najlepsza chwila poranka

to bobiku wpierdzielanka


A wiecie że ja w życiu bobu nie jadłem dopóki się do Warszawy nie przeprowadziłem? (sto lat temu)


Na serio, w Łodzi nikt kogo znałem nie jadł bobu, nigdy się z nim nie spotkałem, nigdy go nie widziałem na żadnym targu, ani w sklepie.


Pamiętam jak czytałem nowa fantastyka komiks (pic related) jakiś bohater powiedział: "tym bobem to się nie najem" ja się zastanawiałem co to jest bo nie miałem pojęcia.


Podróże kształmcom!


#jedzenie #bob #nowafantastyka #warszawa #lodz

871d2af0-022d-41c4-a5f8-0837eeca4053
95a1f8eb-1194-4134-a252-d9194b1798ca
Opornik userbar
25

Komentarze (25)

Ravm

Też Cię z takimi "pachnącymi" inaczej potrawami w plener wyrzucają?

Opornik

@Ravm nom. Zaraz cynaderki zrobię i co tam jeszcze.

Ravm

@Opornik namówiłeś. Kupuję kartusz i robię wątróbkę.

Opornik

@Ravm co tak co takiego jeszcze było co pysznie smakuje ale śmierdzi jak się robi...

Cholera, mam na końcu języka.

Ravm

@Opornik jak masz na końcu języka to wypluj i sprawdź co to. Moja jest wege z przymusu, więc kaszanka np. A z jej diety to kalafior.

cebulaZrosolu

@Opornik skubany ale kleszczy nazbierał

Opornik

@cebulaZrosolu z kotów zebrałem

cebulaZrosolu

@Opornik to polecam z kota zrobić rosół. Na tym rosole risotto z bobem, to jest zajebiste!

cebulaZrosolu

@Opornik to polecam z kota zrobić rosół. Na tym rosole risotto z bobem, to jest zajebiste!

Opornik

@cebulaZrosolu w sumie rosół ze starej kurier jest najsmaczniejszy, może ze starego kota też byłby dobry...

Opornik

@peposlav patrzcie ludzie! prafak i lefak się w czymś zgadzają!

od razu widać że jesteśmy na hejto nie na wykopie!

peposlav

@Opornik za lewaka się nie obrażę ale ze mnie taki lewak jak z Rachonia dziennikarz XD

Opornik

@peposlav tak samo jak ze mnie prawak

radziol

@Opornik nigdy nie jadłem bobu

Opornik

@radziol dzisiaj był po 17 zł możesz się rozbobwiczyć.

GazelkaFarelka

@Opornik ty chłopak z Łodzi jesteś? to wiele tłumaczy

Opornik

@GazelkaFarelka tak?


(łódź pisze się z małej)

67f6cb47-b5ea-48c0-b7c9-18d794db057b
sumrzeczny

a jak zostanie ugotowany, to można na następny dzień podsmażyć z czosnkiem i solą na masełku

Opornik

@sumrzeczny o, tego nie próbowałem, dzięki.

Pirazy

@Opornik ale bedzie wpierdalane niedlugo, juz nie moge sie doczekac. Ja mam ten problem, ze nagotuje sobie caly kilogram i caly opierdole za jednym razem

Pirazy

@Opornik no, moze niekoniecznie dla mnie

Zaloguj się aby komentować