Muszę zareklamować za darmo bo ostatnio długo szukałem kiełby na ognisko i przez morliny zrezygnowałem z ognisk przez wakacje bo przez całe smażenie woda z tłuszczem leciała ciurkiem.

Ale właśnie wpierdzieliłem z rodziną sokołowa i wszystkim mega smakowała - bez chrząstek dla delikatnych, ale też nie zmieloną jak parówka dla mnie.

Pewnie jak następnym razem kupię to już będzie gorsza, albo jak to zwykle bywa z produktami które polubiłem - wycofają z produkcji.

W każdym razie poletzam - żanet Kaleta

#grill l #kuchnia #kielbasa

bd03c7ee-00d4-4db1-893e-b4c8a3c86975

Komentarze (10)

kodyak

Ja po porstu kupuje dobra

Half_NEET_Half_Amazing

ujdzie

dobra jest też biedronkowej marki

a najlepsza z marketowych to w interku

dez_

@Half_NEET_Half_Amazing inter ma często swoje robione na miejscu, a to loteria.

dez_

O kurde, nie zrozum mnie źle, ale morliny to takie dno że kiełba z promki Lidla za 8zl kg będzie dużo lepsza.

rmbobster

Ja teraz kupuje lidlowskie pikoki. Śląska super za grilla.

Fly_agaric

W ten urlop próbowałem tej i biedronkowej marki. Obie smaczniusie z ogniska. Byłem zaskoczony - z poprzednich lat pamiętałem śłąską, jako bardzo słoną kięłbę. Otóż, te nie były.

Wlacza

A skład. Jest msg? Jest białko sojowe?

Goldie

@gwynebleid nie no proszę Cię skład wieprzowe 65% wołowe 9%. Ja wiem że na grilla to się zbytnio nie wymaga żeby dużo mięsa było w kiełbasie ale naprawdę "śląskie" prawie z wszelkich firm są najgorsze. Na grillu tak samo lepiej smakuje jak jest więcej miesa w kiełbasie, i wcale dużo więcej nie kosztuje te parę zł można dołożyć. Choćby z lidla głogowska jest 106g mięsa na 100 produktu. A ślaska tak jak widać koło 70g na 100...

hist4min4

@Goldie a 106g na 100g to ile finalnie %? Wkurzające są te sztuczki producentów w podawaniu składu....

GazelkaFarelka

@gwynebleid w Stokrotce mają kiełby z Wisznic na wagę, skład mięso wieprzowe, woda, sól, czosnek i przyprawy, bez żadnej soli peklującej nawet. Są też wieprzowo wołowe. Z jakiejś innej masarni też mieli z takim składem.

Zaloguj się aby komentować