Mini keto serniczki, wizualnie wyglądają nieźle.

UPDATE: smakują też bardzo dobrze

#365danztwarogu #jedzenie


Bezcukrowa alternatywa dla samego twarogu albo jajek na twardo na śniadanie.


2 x 250 g twarogu półtłustego

4 jajka

50 g mąki migdałowej

50 g ksylitolu albo inny słodzik


Zblendować na gładką masę, rozlać na 12 porcji. Posypać owocami albo czekoladą wg uznania. Piec na 180 stopni przez 40 minut albo do zrumienienia (na górnej prowadnicy).


1 babeczka to 11 g białka, 7,5 g węglowodanów i 6 g tłuszczu, 120 kcal


Trzy babeczki to ponad 35 g białka.

727b26f6-db00-4d10-88fe-ca1d50a97849
17f0cb2b-1e4a-4af9-a270-fd0cc159d7f3

Komentarze (11)

AdelbertVonBimberstein

@GazelkaFarelka Norweg się mnie pyta jak gadamy o twarogu (głoszę #słowotwaroże), a jakby zrobić jakiś sernik białkowy?

Byku, każdy sernik jest białkowy xD jak chcesz fit to zamień cukier na coś zdrowszego.


Wyglądają dobrze.

Twaróg błogosławi.

GazelkaFarelka

@AdelbertVonBimberstein jakby tam sypnąć jeszcze trochę odżywki to można by zrobić extra białkowy

AdelbertVonBimberstein

@GazelkaFarelka odżywka zmienia smak i konsystencję twarogu. Po co ulepszać perfekcję?

GazelkaFarelka

@AdelbertVonBimberstein ewentualnie mozna by zrobić na słono, z jakimiś warzywami?

AdelbertVonBimberstein

@GazelkaFarelka robię codziennie. XD

819295d0-a1cf-415d-ae34-92047130833b
92d5c311-cc71-4f7f-8267-6852895c5dbd
6d0c1a4e-d68c-4d52-a4d3-b0ff90c33422
GazelkaFarelka

@AdelbertVonBimberstein ale pieczony!

Opornik

@GazelkaFarelka polecam stewię zamiast ksylitolu

GazelkaFarelka

@Opornik ze słodzikami to każdy ma swój preferowany, jednego ganiają, innemu nie smakują

ja w ogóle nie czuję słodkiego smaku w erytrytolu na przykład


jak kogoś cukier nie obchodzi, to można i zwykłego cukru sobie sypnąć, czemu nie

niebylem

@GazelkaFarelka to jest super! Opierdzieliłem prawie całość na raz, ale się opamiętałem i robię jeszcze mięso ( ͡~ ͜ʖ ͡°)

Z borówkami na górze dla mnie idealne.

GazelkaFarelka

@niebylem muszę dzisiaj znowu zrobić

Zaloguj się aby komentować