Macie jakiś pomysł na koźlarki?
Nazbierałem sporo i nie wiem co z nimi robić.

  1. Suszyć nie chcę, bo mam już masę suszonych grzybów
  2. W occie grzybów nie lubię, zresztą i tak mam masę w zapasie, żona zrobiła
  3. Zupy ze świeżych grzybów na razie mi się przejadły
  4. Smażone z cebulką i w śmietanie są dobre z makaronem, ale też nam już się przejadły
  5. Widziałem ciekawy przepis na "po węgiersku", np. z ryżem, ale różowypiorun mówi że papryka zabija smak grzybów

HALP!

#gotowanie #gotojzhejto #grzyby
Opornik userbar
904c0ac1-1510-4b6f-b807-d1da0b1b11ed
Magnetar_Mike

To cholerę zbierasz, ja bym se zerwał i zjadł w każdej z wymienionych wyżej postaci:)

motokate

@Magnetar_Mike "Jestem prostym człowiekiem, widzę grzyba, to zbieram". Sama tak mam.

paramyksowiroza

@Opornik Podsmaż i dodaj do farszu na gołabki/pierogi lub zrób bigos.

Możesz tez zrobić z nimi zapiekanki, użyć jako farszu do naleśników czy krokietów....

Opornik

@paramyksowiroza No chyba właśnie tak zrobię, do pierogów z fetą będą super.  @Magnetar_Mike Jestem grzybnym żydem

Magnetar_Mike

@Opornik my grzybiarze tak mamy, też bym zabrał - choćby dlatego, żeby nikt nie wyczaił miejscówki:)

Opornik

@Magnetar_Mike Może je obsmażę lekko z cebulką (lub bez) i zamrożę na chude czasy, mam tak zamrożone opieńki maślaki i kurki, będzie można zimą dodać do czegoś.

Magnetar_Mike

@Opornik no proszę, opieńki się zbiera:)

plemnik_w_piwie

@Opornik ja polubiłem kuchnię dla debili:

1. Masz coś

2. Kroisz to coś na plastry

3. Na patelni rozgrzewasz trochę masła

4. Obsmażasz plastry tego czegoś, aż się zarumienią z obu stron

5. Zdejmujesz podsmażone coś z patelni, solisz i wpierdalasz.

Ta procedura jeszcze mnie nie zawiodła.

Opornik

@plemnik_w_piwie To dobra procedura.

darkonnen

@Opornik podgotuj i do zamrażarki. na sos czy zupę w zimie idealne

rakokuc

Ooo, koźlarz babka! A obok koźlarz krawiec - rzadki!

jotoslaw

@Opornik a u mnie to tylko kleszcze i komary rosną

Zaloguj się aby komentować