Lubię kaszę gryczaną paloną. Tu z młyna gdzie piec jest jeszcze opalany drewnem.
#upomidora #gotujzhejto #jedzenie

Lubię kaszę gryczaną paloną. Tu z młyna gdzie piec jest jeszcze opalany drewnem.
#upomidora #gotujzhejto #jedzenie

Nic tak nie nasiaka sosikiem jak kasza
@SUM Uwielbiam kaszę gryczaną.
Jako nieprzyjaciel sosików, kulki mięsne robię w piekarniku.
@Mr.Mars Ale to zero sosu? Takie małe mielone?
@SUM Zero sosu. Często to są zmodyfikowane mielone, bo do masy mięsnej dodaję warzyw.
@Mr.Mars halo, policja! Proszę przyjechać na hejto.
@Budo Hehehe
@Budo @Mr.Mars z powodu sosu czy jego braku?
@SUM kolega nie lubi sosów i dodaje warzyw do klopsików. Na to jest paragraf.
@SUM Ech. Napisz jaka jest różnica w rozmiarze, gotowaniu i smaku w porównaniu do zmiotek gryczki pastewnej w plastikowych torebkach, jaką się kupuje w marketach. Chociaż właściwie bez sensu. Kto nie spróbował, nie uwierzy.
@Michot Pierwsze to zapach jest mocny zapach gryki, smak też jest bardziej intensywny. Mam też z tego źródła białą niepaloną.
@Michot A jeszcze konsystencja po ugotowaniu, bez porównania a ugotowanie nie jest trudne.
@SUM Mięsistość, aksamitność konsystencji i głębokość smaku. Lekka gorycz uzupełnia doznania, nie dominuje nad wszystkim. Gotowanie to tylko mrugnąć i zrobione.
Ja pierdole, Michot, to kasza, nie foie gras! No ale jednak.
Zaloguj się aby komentować