Komentarze (13)

NiebieskiSzpadelNihilizmu

@Stashqo TORTEX?! Do takiego dobrego zapiexa?!

Stashqo

@NiebieskiSzpadelNihilizmu bez tortexu nie poczujesz aromatu kartonowej budy z dworca pks!

NiebieskiSzpadelNihilizmu

@Stashqo no właśnie o to chodzi to mają być dobre zapiexy a nie jakiś śmietnik!

Opornik

Dlaczego poznikały wszystkie budki z zapiekankami. Były tanie i pyszne.

Stashqo

@Opornik karton spleśniał

Half_NEET_Half_Amazing

gdzie takie arcydzieło skalać czymś takim jak tortex..

HolQ

@Half_NEET_Half_Amazing najgorszy z możliwych ketchupów

NiebieskiSzpadelNihilizmu

@Half_NEET_Half_Amazing @HolQ a weźcie. Pamiętam jak za dzieciaka to jadłem. I jak to za dzieciaka- jadłem bo jadłem, bo innego w domu nie było, a "smakował". Dopiero po latach jak zaczęliśmy kupować Pudliszki to do mnie dotarło czemu "smakował". Bo Tortex ma najebane pod korek przypraw i jakichś nie wiem ziół albo aromatów- chuj wie w sumie co to jest, żeby nic innego nie było czuć. No i faktycznie- jest bardziej "aromatyczny" od takich Pudliszków, tylko co z tego, jak tam w ogóle nie czuć nic innego, a już na pewno pomidora jak go spróbujesz samego? Co z tego, że ma najebane tych przypraw/ziół/aromatów, jak w połączeniu z czymkolwiek innym, nawet suchą kromką chleba bez absolutnie niczego cały ten smak znika i żeby się pojawił, to musisz tego dosłownie najebać? Co z tego, że tego sobie "najwyżej" najebiesz, jak ma tak rozwodnioną konsystencję, że z takiej kanapki wypływa bokami praktycznie od razu?

HolQ

@NiebieskiSzpadelNihilizmu plus jest do porzygu slodki

Pamietqm ze 3/4 moich znajomych sie tym gownem zachwycało i jak robiliśmy jakiegoś grilla czy ognisko to musiałem kupować oddzielny ketchup


Jest taki rozwodniony bo jest robiony z pasty "cold break". Jest tańsza bo nie trzeba tak podgrzewac pomidorów żeby sie rozpadły, ale niska temperatura nie niszczy enzymów, które rozkładają polisacharydy i łatwo odxziela sie woda. Dlatego dodaje się zagestnikow i stabilizatorów

NiebieskiSzpadelNihilizmu

@HolQ tego że słodki akurat nie pamiętam, bo jadłem to ostatnio cholera wie ile czasu temu, ale wierzę na słowo. To jest tak niska półka, że czymś to musieli wypełnić.

rakokuc

Chryste boże, po 20 pozostały deficyt kaloryczny mam niestety zarezerwowany na alkohol ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Zaloguj się aby komentować