PozaKontrolo

@Dzienpachniejakpoczatek ale bym taką opędzlował. Smacznego koliego z internetu.

pawelczi

U mnie dziś tak samo

Ragnarokk

@Dzienpachniejakpoczatek Za dużo warzyw

Moose

@Dzienpachniejakpoczatek czyżby skończyła się salatka jarzynowa? A może odskocznia od świątecznego menu? Jakkolwiek, wygląda pysznie.

Dzienpachniejakpoczatek

@Moose Sałatka jeszcze jest.

Chcieli w domu pizzę z cheddarem to dostali.

heszke_w_meszke

Omomom, jadłbym. Głównie ze względu na kiełbę

swistak33

@Dzienpachniejakpoczatek domowa pizza to petarda kamień z biedronki zmienił moje podejście do życia. Pzodrawiam cieplutko

Takumi

@swistak33 Jest dostępny cały czas? Co się zmieniło z kamieniem?

Weathervax

@Takumi inaczej ciasto się piecze. Grzejesz piekarnik na maxa z kamieniem i trzyma ciepło dużo lepiej. Kup jakikolwiek i spróbuj, koszt Koło 20zl, a efekt zajebisty.

Pepekr64

brzuch mówi: "ale bym takie coś opierdolił", mózg mówi: "już przytyłeś po świętach, trzeba przyhamować". Smacznego Tomek

mamdwakoty

@Dzienpachniejakpoczatek wspaniała picca

Niewiemja

@Dzienpachniejakpoczatek Okrutniku. Przez Ciebie będe sie w kuchni tłukł teraz

Dzienpachniejakpoczatek

@Niewiemja No ale to tych śledziach, sałatkach to miła odmiana.

Niewiemja

@Dzienpachniejakpoczatek Świątecznego jedzenia to mi jeszcze pewnie na tydzień albo dwa zostało bo zawsze narobie jak dla pułku wojska bez opamiętania ale życia nie oszukam, widze picke - ide przygotowywać ciasto

Andzo

@Dzienpachniejakpoczatek u mnie podobny obiad dziś był

034abc39-8b4d-4a10-93aa-33a71b70759d
spannung

Smacznego! Teraz to i ja bym chciał taką pickę zjeść

HmmJakiWybracNick

@Dzienpachniejakpoczatek A to moje z kiedyś. Akurat jutro będę robił, bo kupiłem specjalne włoskie drożdże i specjalną włoską monke XD Będzie jedzone.

e458e02b-5144-425e-9439-338b55224e49
c1d7ddd9-1ce2-4aa5-86b3-556c8c4b6541
swistak33

@Takumi okresowo pojawia się lidl biedra. Na alledrogo również będzie. Ważne aby nagrzać porządnie piec.

heszke_w_meszke

@swistak33 nagrzanie pieca na maxa to w sumie 80% sukcesu. Znajomki kupili piekarnik 350° i do tego mają kamień. Pizza wychodzi u nich wzorowa, ale z lubą pewnego dnia stwierdziliśmy, że spróbujemy dobrych praktyk we własnych warunkach i się pozytywnie zaskoczyliśmy.


Standardowy piekarnik nagrzalismy na maxa trzymając w środku blachę. Jak temperatura urosła do maxa, to wyjęcie blachy, przerzucenie przygotowanego placka na blachę i powrót blachy do piekarnika. Po 6 - 7 minutach wyjmujemy i różnica względem znajomych jest taka, że ciasto nie jest aż tak bardzo chrupkie i miękkie jednocześnie. Trochę mu brakuje, ale jak na wstępie napisałem, myślę, że w 80% da się podrobić


Ajć, komentarz w sumie do wszystkich, ale Tobie odpowiedziałem ze względu na tego tipa o nagrzaniu piekarnika

swistak33

@heszke_w_meszke Chodzi o bufor ciepła w piekarniku, który pozwala zachować wysoką temp. po wrzuceniu placka. Piekarnik na 350 st jest normalnie do zabudowy? Ogólnie wszystkie barowe mokre szmaty olewam po tym jak moja żonka podeszła do tematu na poważnie (mowa o pizzy )

heszke_w_meszke

@swistak33 trochę się rozpędziłem, znajomek mnie naprostował i jednak do 310° rozgrzewa się. Jakiś model Beko z serii Pizza Pro.

swistak33

@heszke_w_meszke Leci piorun fajnie, że sprostowałeś to się szanuje na mieście

PS Właśnie sobie nie wyobrażałem 350 st między szafkami z sprasowanego papieru toaletowego

Zaloguj się aby komentować