Komentarze (7)

Kahzad

@razALgul dzięki. Wiem już co będę niedługo gotował

ramen

@razALgul Dajemy słowo klucz "po wiedźmińsku" i sukces gotowy. Na pewno się klinie, a może i coś sprzedamy ze sklepiku....

Ale dla mnie ten przepis mocno na minus, bo:


  • potrawa słabo wygląda - siermiężnie i tłusto - zielona pietruszka ma to obronić, ale to i tak nie wygląda dobrze.

  • tak długo gotowane kiełbasy z saletrą (azotan potasu) pozwala przekształcić się w azotyn, a to podobno rakotwórcze jest (oczywiście nie w przypadku białej kiełbasy)

  • widzę tam ciągły product placement, rozumiem - sklepik i biznes - ale:

  • autorskie przyprawy i sosy wymagają albo kupienia, albo zbadania składu.


Jednym słowem, jak chcesz to zjeść, to nie dość, że musisz uważać na zdrowie, to jeszcze musisz kupić kwasiora przyprawy.

Tak się nie robi przepisów, tylko biznes; @Kahzad ten podstawowy set przypraw to 119 zł (plus jeszcze dwie) w piko-słoiczkach, a jeszcze tam wchodzi jakiś sos za 16,90.... nie wydaje mi się to warte, lepiej.... zrób sobie gulasz wołowy z "menu Dorotki".

razALgul

@ramen ale gość podaje, co uzyć, kiedy nie masz jego przypraw. Było tak od zawsze. To że jest tłuste...hmmm, ja go oglaąam od lat. Fit kuchnia to to nie jest... szukajmy inspiracji, nie analizy działań...

Kahzad

@ramen nie zamierzam kupować jego przypraw

Po prostu przemawia do mnie kiełbasa i cebula długo gotowana w piwie

binarna_mlockarnia

Kiełbasa, ta, Geralt to najczęściej wpieprzał kaszę z omastą, a i to jak mu się poszczęściło

Zaloguj się aby komentować