Komentarze (12)
Ehh wziolbym to do paszczy cale na raz jak boa albo sasha grey jeszcze @HolQ pewnie przyprawil jak trzeba
@ErwinoRommelo pewnie ze ta....chociaż nieco z cynamonem przesadziłem i za dużo browara dałem wiec troche z niego kapie mimo redukcji. Mogłem wypic zamiast dawac xd
@HolQ jakie cybamony chcesz woje z meksykiem wywolac? To ma piec w jape pote w dupe jak ogien piekelny!
@ErwinoRommelo też to robi xP poza chipotle sypnałem jeszcze habanero, bo nic ostrzejszego nie miałem
@ErwinoRommelo ej a właśnie. Ostatnio z meksykańskim kolega z pracy gadałem i powiedział mi, że całe życie myślał, że najbardziej charakterystyczną cechą kuchni jego kraju jest ostrosc, dopóki nie kupił jakiś wingsów chyba w nando. Nie były super ostre, ale slodko-kwasne, z przewaga kwasnosci.. Powiedział że to były najlepsze skrzydełka jakie jadl w uk i że bardzo przypominały te robione w Meksyku. Mowi ze Oświeciło go, że w meksykańskim żarciu nie chodzi o ostrosc, ale o mieszankę ostro-slodko-kwasna z przewaga tego ostatniego
@HolQ ja slyszalem ze wszystko opiera sie na mace kukurydzianej ktora jest nijaka w smaka ztad ich zamilowanie do ostrego.
@ErwinoRommelo Specjalnie z Meksyku zamawiał 5 kg maki kukurydzianej, bo "potrzebujemy" jej do testów. Nie mógł w uk znaleźć 100% kukurydzianej, wszystkie są z domieszką pszennej. Ale nie wiem czy to kwestia nijakości maki kukurydzianej. Przecież nawet lizaki mają obtoczone w kwasku cytrynowym wymieszanym z chilli.
@HolQ no i mi przypomniałeś że dawno burrito sobie nie robiłem
@NiebieskiSzpadelNihilizmu z Ninja zrobienie tego zajęło mi ok. 30 minut. Kocham kurwa to urządzenie
¡Hombre! Gdzie kolendra i limonka?
@lurker_z_internetu myślałem że mam. I mialem, tyle że już zaczęło jedno i drugie żyć własnym życiem, a sklepy zamkniete
@HolQ ten cynamon mi nie pasuje ale sprawdzę.
Zaloguj się aby komentować

