Jako że dziś niedziela to nie ma kontroli rosołów.

Jest kontrola fasolki po bretońsku.

Nie mogę utrafić z konsystencją ale to proste do skorygowania.

Gorzej że nie mogę trafić z twardością fasolki! Lekko stawiająca opór choć chciałem żeby była mięciutka.

Tak czy inaczej jestem zadowolony :)


#gotujzhejto #domowelepsze

35a28e34-1766-45d5-ac5c-18b5c87f1783
8ef2730c-fff6-4e67-b0df-4043eedab125

Komentarze (13)

Compositum

@Astro Podczas pasteryzacji może jeszcze zmięknie?

Astro

@Compositum Nie będzie pasteryzacji. Zapakowane na gorąco, wieczka wklęsłe, 2-4 tygodnie wytrzyma w lodówce (o ile będzie miało szansę tyle postać).

Compositum

@Astro jakiś chudy ten boczek?

Astro

@Compositum chudy. Zgadnij od kogo :)

Astro

@Compositum nie oceniam :)

UncleFester

@Astro

Jest git.

Jak chcesz żeby była miękka, to namocz przed gotowaniem przez 12 godzin.

Astro

@UncleFester No świetna rada było moczone! nawet dłużej niż 12 h.

UncleFester

@Astro To chyba jakaś egipska była, z piramid wyszabrowana.

Astro

@UncleFester będę testował inne rodzaje. To był Jaś karłowaty, z Cenos albo Carrefour.

Astro

@ytilibuuun nie będzie. Dodałem majeranku :)

Zaloguj się aby komentować