zosiasamosia1
Osobistość
Jak sie robi talarki takie z patelni? Moja babunia robiła jak byłem mały. Pamietam ze były takie miekie i gdzieniegdzie przypalone. Chyba ziemniaki olej i cebula. Ale duzo musi byc oleju? To ma sie dusić z wodą czy smażyc? Tyle pytan, tak mało odpowiedzi #gotujzwykopem
Komentarze (4)
Zwykle daję więcej oleju bo lubią się przypalić. Dużo cebuli.
Duszę pod przykryciem, pewnie i z pół godziny (pełna patelnia), potem odkrywam jak już zmiękną.
Trzeba je od czasu do czasu przerzucić, zamieszać
@pierdonauta_kosmolony surowe tak?
@zosiasamosia1 ja ciachałem na talarki i warstwami doprawiałem na bogato i polewałem olejem. Możesz też wymieszać w misce z olejem i przyprawami i cebulo i dpiero a patelnie. Potem na małym ogniu pod przykryciem, a jak będą miękkie to podkręcić, odkryć i przemieszać co chwile żeby wszystkie się przypiekły, a nie przypaliły.
Zaloguj się aby komentować
@zosiasamosia1 Najlepsze z podgotowanych ziemniaków IMHO, trchę oleju to mają być talarki a nie frytki😃