Komentarze (10)

Kazix

piecz aż będziesz usatysfakcjonowany

LM317T

@Zielonypomidor grube, z 5cm, ale pocięte na sztuki, 1,5kg w naczyniu żaroodpornym

Zielonypomidor

@LM317T Po 2 godzinach bym sprawdził ale obstawiam przy 150 bliżej 3h.

LM317T

@Zielonypomidor to będą w sam raz na późną kolację ( ͡ʘ ͜ʖ ͡ʘ)

Zielonypomidor

@LM317T Lubisz to mięso z tych żeberek mięsnych? Ono jest bardziej takie twarde.

LM317T

@Zielonypomidor no twardsze, ale była promocja ¯\_(ツ)_/¯

następnym razem wezmę paski

Zielonypomidor

@LM317T No ja też kupuje bo ostatnio po 10.5 kg, tylko odcinam nadmiar mięsa i idzie na mielone lub do kiełbasy a żeberka normalnie. Tylko wtedy zostawiam tak 1.5 cm do 2 mięsa na kości.

BettyLou

@LM317T Aż będą miękkie, musisz sprawdzać

MrMareX

Kilka lat dochodziłem do odpowiedniego sposobu przygotowania.


Jeśli lubisz miękkie, łatwo odchodzące od kości to polecam:


  • smażenie na patelni na mocno rumiany kolor (ok. pół godziny),

  • pieczenie w żaroodpornym naczyniu w piekarniku w temperaturze 200C przez 60-75 minut.

Zaloguj się aby komentować