#gotujzhejto #rodzicielstwo szybko! co potrzeba, oprócz składników, żeby nie przepłacać za "musiki" w tych tubkach aluminiowych (jakieś kubusie, ovolove i inne)

mogę kilka tubek zostawić, żeby potajemnie napełnić swojskim musem. (każde głupie skojarzenie będę pięntował).

@moll jak u Ciebie?

Komentarze (16)

moll

@skorpion to zależy... jak słodkie owoce i nie będzie leżało, to nic, a jak kwaśne to dosłodź

(edycja: przydałoby się blendować PO obróbce termicznej - będzie gładsza konsystencja)


ja siedzę z moimi i żrę owoce. Nic tak nie pomaga jak przykład z góry na dobre nawyki xD

entropy_

@moll @skorpion ja to jabłko do miksera wkładam i daję w szklance xD

moll

@entropy_ spoko xD


Ja robię michę owoców, siadam z tym do jedzenia i pytam kto chce

entropy_

@moll no to wiadomo xD

Z tym musem to mam luż na razie, zobaczymy jak będzie później xD

moll

@entropy_ u mnie czasami mają jeszcze fazę - jak młodszy ma to starszy czasem się przyłącza, ale jak dają się namówić na owoce to wykorzystuję


Rzuć hasło borówki, to kapcie w locie gubią xD

entropy_

@moll mój też na borówki reaguje jak heroinista na działkę xD

moll

@entropy_ czyli one tak wszystkie xD

entropy_

@moll a najlepiej jak sa inne dzieci w okolicy xD

Borówki wtedy oboma rękami wsuwa żeby mieć jak najwięcej dla siebie xDD

moll

@entropy_ wystarczy że wydzierają sobie nawzajem... XD

skorpion

@moll @SUM ceremonia to z tubki. ale jak uzyskać tę pieprzoną konsystencję?

moll

@skorpion próbuj z dodatkiem cukru żelującego, a taka gładka masa to blendowanie już ugotowanego. Przynajmniej taką mi wychodziła przy musie jabłkowym z papierówek, jak blendowałam gotowe

SUM

@moll @skorpion Agar czy agar-agar? Nie trzeba tak grzać owoców.

moll

@SUM nie używałam nigdy

sireplama

kilka tubek zostawić, żeby potajemnie napełnić swojskim musem. (każde głupie skojarzenie będę pięntował)


@skorpion Hi hi... tubek... xD

Konto_serwisowe

Kup takie tubki wielorazowe. Bardzo szybko się zwrócą, dużo łatwiej je napełnić. I co ważne, da się je wymyć, zwykłych niespecjalnie. Ja mam takie z podwójnym strunowym zamknięciem. Nie musisz nic gotować, dodawać, blendujesz i wrzucasz.

Zaloguj się aby komentować