Komentarze (8)

wonsz

Pamiętam swój pierwszy miesiąc z wolnowarem, chyba ze 3kg mi wskoczyło XD a później, tak z dnia na dzień, jakoś tak poszło w tryb "meh"...wyciągam od święta.

Lubiepatrzec

@wonsz airfryera używam codziennie a już trochę minęło od zakupu. Zobaczymy.

ciszej

@Lubiepatrzec cudowny! Do wolnowaru dodaje się tłuszcz?

Lubiepatrzec

@ciszej ja dałem odrobinę na dno, bo bałem się przypalenia ale to chyba jednak zbędne. Mięso samo puściło jakieś pół szklanki "soku". Większość przepisów jest na potrawy z płynami ale jak widać można samo mięso i to na sucho.

mk-2

@Lubiepatrzec pamiętam jak jeszcze jakiś czas temu chciałem petardy kupic na allegro, no i setki ofert z gadżetami erotycznymi petarda ale prawdziwych petard tzn fajerwerków było parę aukcji dosłownie, nie zapomnę tego nigdy

Astro

@Lubiepatrzec pamiętam swoje pierwsze razy z wolnowarem. Pamiętam jak później dorastałem do szybkowaru. A dziś i ja łopatkę w wolnowarze nastawiłem.

strzala666

@Astro ale szybkowar lepszy?

Astro

@strzala666 inny, czasami lepszy bo w 90 minut mogę mieć kilogram szarpanej świni (niezapowiedziani goście itp). Mogę mieć na szybko rosół (ok, niezbyt klarowny ale jako baza do sosów i zup przechodzi na gładko). Więc w sumie tak, częściej ostatnio odpalam szybkowar niż wolnowar.

A jeszcze z różnic. Bigos z wolnowaru o niebo lepszy niż z szybkowaru.

Zaloguj się aby komentować