Komentarze (34)

cebulaZrosolu

@moll to Twój blog?

Czy prowadzenie bloga kulinarnego jest ciekawe? Zastanawiałem się kiedyś nad tym , ale jestem dosyć leniwy i nawet w swoim zeszytoprzepisniku przestałem notować :p

moll

@cebulaZrosolu tak! Prowadzę go już prawie rok


Jest ciekawe i żałuję że nie mam na to więcej czasu. Mam masę zdjęć (które jak się okazuje nie są takie łatwe do zrobienia) i różną wenę i ilość czasu na spisanie przepisu. A samo pisanie też na początku robiło mi trudność, nie napiszesz jak dla siebie, byle jak, bo wiesz o co chodzi

cebulaZrosolu

@moll zapisałem sobie Twojego bloga, jesteś obserwowana ( ͡~ ͜ʖ ͡°)

moll

@cebulaZrosolu dziękuję

Jeśli będziesz miał jakieś uwagi co poprawić to chętnie przyjmuję

roadie

@moll tym razem zauważyłem, że masz bloga

moll

@roadie jupi! zachęcam do spróbowania zrobienia czegoś z przepisów

moll

@splash545 wiem, ale co poradzisz. Doczekasz się, spokojnie

splash545

@moll taką mam nadzieję, że się doczekam, a nie że umrę wcześniej czy coś xd

moll

@splash545 trochę wiary i nadziei

wonsz

Przy podobnej ilości roboty na śniadanie to tylko jajochlebki żdżemorem

moll

@wonsz żdżemorem jajochlebków nie jadłam

wonsz

@moll abo znutellom

moll

@wonsz to już brzmi jak abominacja xD

wonsz

@moll no jak, jajochlebki, w szczególności z bułki tostowej, to bardziej pasują pod słodkie dodatki. Do tego szklana kefiru/maślanki i dzień od razu lepszy.

moll

@wonsz jajochlebków to się je ze smakiem prosto z patelni

FulTun

@moll  Ciasto jak na naleśniki, tylko sekretem gofrów są 2 składniki 1 manewr z ciastem by były takie jak z budek. To samo tyczy się pręcli, pręcelków, paluszków i wszelkich gofrowyych wypieków

moll

@FulTun ( ͡~ ͜ʖ ͡°)

Czemu

Grunt to dobra gofrownica a nie gówno z lidla.

moll

@Czemu nie szkaluj Pan, bo używam gówna z Lidla i działa

dru_gru

@Czemu a gówno prawda, liczy się przepis + obrotowa gofrownica z lidla.

dru_gru

@moll przepis może i będzie smaczny, ale za to gofry nie będą chrupiące i lekkie.


  1. Przepis - konieczne jest pod koniec wymieszanie ciasta z ubitymi białkami, które "napowietrzą" ciasto, a dzięki temu będzie lekkie i chrupkie. https://aniagotuje.pl/przepis/gofry

  2. Gofrownica - koniecznie "obrotowa"dzięki czemu nie mamy "placków', a gofry.


Robimy z żoną gofry średnio raz w miesiącu ( ͡° ͜ʖ ͡°) pic rel poniżej:

4d44ba9c-5035-41a4-a30a-6997519682aa
a4b7856b-40ba-47c6-a838-5261f45fdad1
moll

@dru_gru robiłam i szczerze, przy słabszej gofrownicy te białka nie robią aż takiej różnicy. Dwa - póki ta się nie rozwali, nie wymieniam sprzętu

GtotheG

Wyglada nom nom, zrobilas mi ochote, a nie mam gofrownicy!!!

moll

@GtotheG trzeba poczynić niezbędną inwestycję w tym temacie xD albo wybrać się jutro na miasto na gofra, ale to może kosztować tyle co gofrownica w sumie, bo mieszkasz w turystycznym mieście

GtotheG

@moll dziewczyno, moje mieszkanie zaczyna wygladac jak labirynt xd musze ograniczyc swoje inwestycje kulinarne niestety, dopoki nie bede miala normalnej, duzej kuchni chyba sie przejde jutro na gofra faktycznie xD

moll

@GtotheG współczuję... nie da się poprzestawiać?

GtotheG

@moll to nie chodzi o przestawianie mam po prostu za duuuuzo rzeczy, a nie mam miejsca na chacie na trzymanie tego wszystkiego.

moll

@GtotheG brzmi jak problem

GtotheG

@moll a no problem. Jakos trzeba zyc xD

moll

@GtotheG powoli

VonTrupka

Czemu aż tyle oleju? Żeby ciasto nie przywierało?

Bo w momencie "1 szklanki oleju" sprawdziłem czy to aby nie czytam przepisu na majonez (☞ ゚ ∀ ゚)☞

moll

@VonTrupka tak, żeby nie przywierało. Biorąc pod uwagę ile jest pozostałych składników, majonezu z tego nie zrobisz xD

Zaloguj się aby komentować