Dzisiaj mam dużo wolnego czasu to będą lepione pierogi w sporej ilości .


Do nadziewania ciasta stworzyłem trzy farsze:


  • Klasyczny na ruskie

  • Kaszanka + kiszona kapusta + kwaśne jabłko

  • Szparagi + ser feta


#gotujzhejto #pierogi #gotowanie

06cb8b28-7dfe-42ef-8abb-ca8b00b68537

Komentarze (9)

owczareknietrzymryjski

@Z_buta_za_horyzont te z kaszanką ciekawe

Z_buta_za_horyzont

@owczareknietrzymryjski Zawsze mam ciężko z szukaniem kwaśnego jabłka żeby trochę smak przełamać .

owczareknietrzymryjski

@Z_buta_za_horyzont ile ja się nasłuchałem że właśnie jako kwaśne jabłko musi być szara reneta a teraz ciężko dostać. Wiesz jakiej odmiany u siebie użyłeś?

Z_buta_za_horyzont

@owczareknietrzymryjski Brałem na targu 3 zielone odmiany i potem wybrałem ale nazw nie znam .

onlystat

@Z_buta_za_horyzont klasyczne ruskie wyglada jakby z batatow bylo

Z_buta_za_horyzont

@onlystat Dużo cebuli plus jakość oświetlenia i zdjęcie takie wyszło .

onlystat

@Z_buta_za_horyzont na zdjeciu ledwo widac, wiec zapytam - jak drobno szparagi kroisz do takiego farszu?

Z_buta_za_horyzont

@onlystat Kroiłem tak na 1 - 1,5cm.

FriendGatherArena

@Z_buta_za_horyzont nienawidzę ruskich

99fac9f7-6c40-44f1-861e-d3c2028cb6f1

Zaloguj się aby komentować