Dzisiaj mam dużo wolnego czasu to będą lepione pierogi w sporej ilości
Do nadziewania ciasta stworzyłem trzy farsze:
-
Klasyczny na ruskie
-
Kaszanka + kiszona kapusta + kwaśne jabłko
-
Szparagi + ser feta
#gotujzhejto #pierogi #gotowanie

Dzisiaj mam dużo wolnego czasu to będą lepione pierogi w sporej ilości
Do nadziewania ciasta stworzyłem trzy farsze:
Klasyczny na ruskie
Kaszanka + kiszona kapusta + kwaśne jabłko
Szparagi + ser feta
#gotujzhejto #pierogi #gotowanie

@Z_buta_za_horyzont te z kaszanką ciekawe
@owczareknietrzymryjski Zawsze mam ciężko z szukaniem kwaśnego jabłka żeby trochę smak przełamać
@Z_buta_za_horyzont ile ja się nasłuchałem że właśnie jako kwaśne jabłko musi być szara reneta a teraz ciężko dostać. Wiesz jakiej odmiany u siebie użyłeś?
@owczareknietrzymryjski Brałem na targu 3 zielone odmiany i potem wybrałem ale nazw nie znam
@Z_buta_za_horyzont klasyczne ruskie wyglada jakby z batatow bylo
@onlystat Dużo cebuli plus jakość oświetlenia i zdjęcie takie wyszło
@Z_buta_za_horyzont na zdjeciu ledwo widac, wiec zapytam - jak drobno szparagi kroisz do takiego farszu?
@onlystat Kroiłem tak na 1 - 1,5cm.
@Z_buta_za_horyzont nienawidzę ruskich

Zaloguj się aby komentować