Czy wsród producentów soli panuje jakaś zmowa mająca na celu wyprodukowanie najbardziej rozpierdalającego się opakowania?
#gorzkiezale
def userbar
LondoMollari

@def Tak. Warto dodać, że w tej dyscyplinie jest też twarda rywalizacja z producentami mąki.

Vargtimmen

@def ja kupuję całe bryły i mielę w domu

9e2e879e-2a16-4e1c-93ba-9e15d9720f31
def

@Vargtimmen z wieliczki przywiozłeś?

voy.Wu

@Vargtimmen to jeszcze zebrać słonecznik i wycisnąć z niego olej na ręcznej prasie i zasadzić ziemniaki i będą frytki


a tak serio to gdzie ty takie bryły kupujesz i jaki jest sens ekonomiczny/smakowy/hobbistyczny takiego działania? bryłka bardzo ładna.

CzosnkowySmok

@voy.Wu olej słonecznikowy z ręcznej prasy raczej nje nadaje się do smażenia ¯\_(ツ)_/¯

voy.Wu

@CzosnkowySmok czyli to nie jest ten z pierwszego tłoczenia?

CzosnkowySmok

@voy.Wu w sklepie większość oleju jest rafinowana i to te oleje nadają się do smażenia. Tłoczone na zimno kiepsko znoszą wysokie temperatury i palą się przy okazji tworząc toksyczne substancje.

DEATH_INTJ

@Vargtimmen amator, ja kupuje sód w bryłach i chlor w metalowych zbiornikach

voy.Wu

@CzosnkowySmok czyli frytek nie bedzie.


ja ostatnio uświadomiłem sobie że nie każdy olej jest słonecznikowy, a nawet że ciężko taki znaleźć czasem. kujawski jest rzepakowy

i teraz może mało patriotycznie, ale no słonecznikowy nawet najtańszy jest dużo lepszy i nie pryska

VikingKing

@Vargtimmen kolega już chyba ma jakąś tolerkę #pdk

UbogiKrewny

@def podejrzewam, że to był zakład dwóch producentów na jedną serię który się pierwszy wycofa, i zostało to do dzis

Giban

@def A potem patrzę na te amerykańskie tubki z dziubkiem i mnie zazdrość ogarnia...

Zaloguj się aby komentować