#jadlowpis #jedzenie #gotowanietomojapasja
@Marshalist Najprostszy to nie dodawać papryczek.
Ja odwaliłem numer i próbowałem suszyć Karolinkę w suszarce do grzybów. Nie polecam.
@Zielonypomidor lub dodać je na sam koniec razem ze szczypiorkiem i sezamem
@Marshalist Można też przykryć pokrywką.
Maska gazowa w każdej kuchni.
@Zielonypomidor a gdyby tak przed tuz przed smazeniem, wysmarować sobie rynienke podnosową maścią Vicks VapoRub? co ty na to?
@Marshalist Można czemu nie.
dobry wyciąg nadkuchenny?
dobry wyciąg nadkuchenny
@ewa-szy Odpada. W sensie nie ze od ściany, tylko komornik go zabrał przy ostanie wizycie, podobnie zresztą jak klamkę od kuchennego okna...:p
@Marshalist no to zbrodzień z niego. Zwłaszcza z tą klamką, miałeś ze złota, czy to slangowa nazwa broni i dlatego cenna?
@ewa-szy zwykła taka wiesz posrebrzana ze spustem .Ja nie wiem co on w niej widział. Ja probowalem sie przeciwstawiac i mowie do niego - panie kochany zostaw mi pan ta klamke w spokoju.. a on mi na to ze - co mi po tej klamce, skoro wyciag właśnie zarekwirowal, wiec i tak okno bedzie od teraz częściej otwarte niz zamknięte.
@Marshalist zaraz, albo ja jestem niekumata, albo ten komornik niepełnosprytny. Jak on sobie wyobrażał otwieranie okna bez tej klamki?
Można też przykryć pokrywką.
@Zielonypomidor przeanalizowałem moim wysoce rozwiniętym pustostanem twoją rade z pokrywką i doszedłem do wniosku ze przy najblizszej okazji ją zastosuje - ale na osobnej patelce, w której to na oleju przesmażę papryczki POD PRZYKRYCIEM!. a gdy bedą gotowe to ten całość przeleje do dużej patelni (co mi przypomina ze musze w końcu kupic tego cholerny wok bez tej przekletej wartwy non stick, ktorej kawalki wciaz czuje na jezyku ;p) i zabiore sie za "przesmazanie" reszty warzyw. Dziekuje ci z tego miejsca za ten prosty protip który wkrótce przetestuje (o ile nie zapomne :p)
@ewa-szy on nie wyobrażał sobie potrzeby jego zamykania w związku z wejściem w posiadanie mojego wyciągu
@Marshalist No nie wiem co napisać, dech mi odebrało., wprost nie wierze.
@Zielonypomidor jeśli chcesz i pozwolisz to podzielę się twoja genialna rada na reddicie. imgurze i twitterze - dam sobie pustostan zburzyć, ze twoja znakomita metoda rozniesie się w mig po świecie i jeszcze w tym miesiącu otrzymasz nominacje do nagrody Kuchni, Wchodzisz w to? czy może gardzisz sława a pieniędzy masz już do bólu...?
@Marshalist Kasą nigdy się nie gardzi. Nigdy, sławą już bardziej. Dziś liczą się tylko pioruny.
@Zielonypomidor Roger that.
Zaloguj się aby komentować